Videolla: Nokian pelipomo kertoo, miksi N-Gage lopetetaan

6
Markus Lehtiniitty

Videolla: Nokian pelipomo kertoo, miksi N-Gage lopetetaan
Nokia julkisti lokakuun lopussa ajavansa N-Gage-pelipalvelunsa alas vaiheittain vuoden 2010 loppuun mennessä. Uusien pelien julkaiseminen päättyy välittömästi, vanhojen myynti syyskuussa 2010 ja N-Gage-palvelu suljetaan vuoden 2010 lopussa.

Jatkossa Nokia aikoo jakaa pelejä laitteisiinsa Ovi Store -sisältökauppansa kautta. Mukaan on myös tulossa ilmeisesti myöhemmin jonkinlaisia, N-Gagesta tuttuja, yhteisöllisiä ominaisuuksia peleihin. Tarkempaa tietoa tästä ei kuitenkaan juurikaan vielä ole.

Tämän päivän videollamme Nokian peliliiketoiminnan teknologiasta ja strategiasta vastaava johtaja Mark Ollila kertoo taustoja N-Gagen lopetukselle sekä luo katsauksen tulevaan. Video on on Nokian oman Nokia Conversations -blogin käsialaa.

On mielenkiintoista nähdä, miten Nokia onnistuu pelien kanssa tulevaisuudessa. Ainakin omasta mielestäni yksi merkittävimmistä ongelmista on ollut kunnollisen grafiikkatuen puuttuminen tuoreemmista Symbian-puhelimista, minkä vuoksi sille tehdyt pelit ovat näyttävyydeltään melko karuja. Tähän ei pelien jakeluun tehtävät muutokset kuitenkaan vaikuta.





Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
jackoff (vahvistamaton)

1

Ongelma oli kunnollisen laitetuen puute. Moneenko puhelimeen tuon sai? Kahteen vai kolmeen?

Monessako se oli valmiina asennettu? Yhessä?

Vastaa
D00mer
D00mer

2

@1

Olihan niitä n-gage:a tukevia puhelimia paljon, melkeinpä kaikki jossa oli 96mt tai enemmän ram muistia, miinus e-sarjan puhelimet(muutama poikkeus), ja iirc kaikissa(ainakin suurimmassa osassa) oli valmiina asennettuna, tosin laitetuki oli tosiaan aika suppea, vaikka monta luuria tuki

Vastaa
trevil
trevil

3

Ihmettelin sitäkin että tuo ei ollut kovin helppo formaatii saada peliä puhelimeensa ja sitten kun sen sai niin joutui pelaamana näyttö pystyssä vaikka poikittainen kuva olisi silmille paljon edullisempi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

4

Nokia kyllä onnistui röytämään koko N-gagekonseptinsa todella pahasti. Ensin mentiin isolla rahalla perse edellä puuhun, ja tuolos oli pystynäytössä toimivat pienellä näytöllä pelattavat melko huonosti toteutetut pelit. Ainakin yli miljardin euron satsauksen jälkeen, nokia sitten päättikin "nääh, ei meitä kiinnosta mobiilipelit", eikä enää julkaissut oikeasti pelikäyttöön ajateltua versiota laitteestaan. Kohta tulikin sitten PSP, joka oli kuin n-gage, mutta ilman puhelinta ja kaikin muin puolin monta potenssia parempi.

Sitten joku nokialla keksi, että "eikun kyllähän meitä sittenkin kinnostaa mobiilipelaaminen!" ja taas pykättiin jälleen isolla rahalla n-gagekonsepti uudelleen pystyyn, tällä kertaa vähän mihin puhelimeen sattuu(Tuskin yksikään asiakas tiesi mihin). Tosin kaikki ngagen aikaisemmat heikkoudet mukaan lukien(pieni pystynäyttö ja huonot pelit). Sitten tuli iPhone, jossa oli taas kaikki paremmin. Pelit helposti saatavissa, iso näyttö ja vaakapelaamismahdollisuus. Ja nyt taas nokia on taas keksinyt, että mobiilipelit onkin ihan tyhmiä.

Jos Nokialla olisi alusta alkaen ollut joku joskus pleikkaria edes kerran pelannut vetämässä projektia ja jos nokialla olisi joskus ollut edes jonkinlainen linja mobiilipelaamisen suhteen, olisi asiat ihan toisin. Jos Nokia olisi heti alkuun korjannut N-gagensa heikkoudet, olisi se varmasti yhtä suosittu kun psp ja nintedo ds.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

5

Kaikkein tärkein meinasi unohtua; Miksi tuon sukunimi on Ollila?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
elastic (vahvistamaton)

6

@5

Hän on niin suuri Ollilan ihailija, että otti nimekseen ko. nimen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.