Google osti Gizmo5-internetpuheluyhtiön

2
Markus Lehtiniitty

Google osti Gizmo5-internetpuheluyhtiön
Google on ilmoittanut ostaneensa internetpuheluratkaisuja tietokoneille ja puhelimille kehittävän Gizmo5-yhtiön. Huhuja kaupasta on liikkunut jo jonkin aikaa. Google kertoi nyt kaupasta Google Voice Blogin välityksellä.

Gizmo5-kaupalla Google tulee täydentämään aiempaa Google Voice -palveluaan - Gizmo5:n työntekijät siirtyvät jatkossa osaksi Google Voice -yksikköä. Itse Gizmo5:een ei enää hyväksytä uusia käyttäjiä, mutta vanhat käyttäjät voivat jatkaa palvelun käyttöä. Juuri muita tietoja ei Google itse ole kauppaan liittyen antanut. Myöskään esimerkiksi kauppahintaa ei ole paljastettu.

Google Voice on Yhdysvalloissa saatavilla oleva verkkoperustainen puhelujensiirtopalvelu, joka mahdollistaa yhden Google-puhelinnumeron käytön ja sen kautta puhelujen ohjaamiseen esimerkiksi kännykkään tai lankapuhelimeen. Gizmo5 tuo Googlen palveluihin lisänä Skypen tapaiset internetpuhelut.



Arvioiden mukaan Gizmo5:n toiminnot tullaan integroimaan Google Voicen ja Google Talk -sovelluksen yhteyteen. Näin Googlesta tulisi varteenotettava peluri myös varsinaisten internetpuhelujen saralla.

Google on rakentanut internetpuhelujen kokonaisuuttaan pikku hiljaa yritysostoin. Nykyisen Google Voice -sovelluksen perusta löytyy Googlen vuonna 2007 ostamasta GrandCentral-nimisestä yhtiöstä.

Google panostaa mobiiliin tietenkin myös oman Android-käyttöjärjestelmänsä kautta. Jatkossa Google Voicesta kasvanee merkittämpi osa myös Androidia. Google on yrittänyt tuoda Google Voicen myös Applen iPhonelle, mutta Apple ei ole sitä hyväksynyt App Store -sovelluskauppaansa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (2)

kikuu
kikuu

1

Google se vain kasvaa ja kasvaa.

Eihän tässä kohta enää muita yrityksiä tarvitakkaan kun Google hoitaa kaiken. Sinänsä hyvä juttu, mutta tämä menee jo hieman epäreiluksi :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow (vahvistamaton)

2

Itse näen Googlen huomattavasti isompana uhkana kuin Microsoftin. Microsoftia vastaan firmat ovat pystyneet kilpailemaan vielä jotenkin, erityisesti hinnalla. Googlen ollessa näennäisesti ilmainen on sitä vastaan lähes mahdoton kilpailla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.