Modulaarisista puhelimista pikku hiljaa uusi trendi?

2
Markus Lehtiniitty

Modulaarisista puhelimista pikku hiljaa uusi trendi?
Kännyköiden rakenteiden kehitys on kulkenut niin sanotuista patukkapuhelimista erilaisilla liikkuvilla rakenteilla varustettujen simpukka- ja liukukansimallien kautta nykyisiin, usein "yksiosaisiin" kosketusnäyttöpuhelimiin. Jatkossa yksi mielenkiintoinen kehityssuunta saattaa kuitenkin olla kahdesta tai useammasta erillisestä palasta koostuvat puhelimet.

Japani on kulkenut on monissa mobiilimaailman asioissa muun maailman edellä, ja kenties myös tämän osalta. Japanilainen Fujitsu on julkistanut NTT DoCoMo -operaattorille uuden F-04B-nimisen puhelimen, joka koostuu kahdesta osasta: varsinaisesta näytön sisältävästä pääosasta sekä irrotettavissa olevasta näppäimistöosasta. Kun näppäinosa on kiinnitetetty näyttöosaan, niin kyseessä on perinteinen liukukansipuhelin.

Uusi rakenne on mielenkiintoinen ja tuo mukanaan muutamia etuja, mutta ei kuitenkaan ole ehkäpä niitä kaikkein kätevimpiä. Rakenne vaatii esimerkiksi molempaan osaan oman akun ja luonnollisesti kasvattaa puhelimen kokoa perinteisempiin ratkaisuihin verrattuna.

Yksi tällaisen rakenteen tuomia selkeitä etuja on tietenkin laitteen muokattavuuden kasvu. Fujitsunkin uutuuteen on saatavilla näppäimistöosan tilalle asettuva projektori-osa, joka sisältää 854x480 pikselin tarkkuuteen yltävän pikoprojektorin. Kun projektoriosa on kytketty pääosaan, voidaan näppäimistöosaa käyttää kauko-ohjaimena.



Modulaaristen puhelinten saralla ykkösnimi on aiemmin ollut Modu, joka ei kuitenkaan ainakaan kovin suurta suosiota ole toistaiseksi saavuttanut. Jatkossa puhelinten muokattavuudesta vaihtuviin käyttötarkoituksiin erilaisin lisäosin saattaa kuitenkin kasvaa uusi trendi.

Fujitsu F-04B:stä on kertonut muun muassa Akibahara News -sivusto.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

1

>Rakenne vaatii esimerkiksi molempaan osaan oman akun

Miksi irrotettava näppis tai muu lisäkilke vaatisi aina oman akun?

Jos kyse esim BT näppiksestä jossa teline puhelimella, siis ilman sähkökytkentäjä niin akku tau paristoja tarvitaan kummassakin.

Jos näppis sähköisesti kiinni luuriin, niin sähkön saa luurista tai hyvin pienillä nappi paristoilla pärjää hyvin pitkään.

> ja luonnollisesti kasvattaa puhelimen kokoa perinteisempiin
> ratkaisuihin verrattuna.

Pyrkimys on kai tehdä pienempää, ja kun koko ei ole tärkeä, niin klipusutella lisäkilkkeitä kiinni, jolloin koko kasvaa, mutta ei niin haitaksikaan, samalla voi sietää esim lisäakun verran tilajan ja painonkasvamista jos vastineeksi irtoaa paremman toiminta-ajat.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.