Googlen tuleva puhelinlaite onkin internetpuhelin?

Markus Lehtiniitty

Googlen tuleva puhelinlaite onkin internetpuhelin?
Googlelta on tulossa puhelinmainen laite, mutta se saattaa perustua vain internetpuheluihin. Kerroimme asiasta eilen TechCrunch-sivuston perustajan Michael Arringtonin tietoihin perustuen - nyt TechCrunch on kertonut puhelimesta uusia tietoja.

Jos Googlen tuleva laite perustuisi vain internetpuheluihin, niin tämä hälventäisi hieman epäilyjä laitteen ympäriltä, sillä tällöin se ei kilpailisi aivan niin suoraan Googlen Android-käyttöjärjestelmää käyttävien muiden puhelinvalmistajien laitteiden kanssa.

TechCrunchin mukaan se on nyt yhdestä lähteestä kuullut Googlen tulevan laitteen perustuvan vain VoIP-internetpuheluihin. Kyseessä olisi siis vain puhelinverkossa dataa siirtävä laite, mutta loppujen lopuksi laitteen toiminnallisuus ei eroaisi kovinkaan paljon tavallisemmista puhelimista. Google tulisi mitä luultavimmin integroimaan mukaan Google Voice -palvelunsa, ja oikeastaan käyttäjälle laitteen perustuminen internetpuheluihin näkyisi vain tässä sekä luultavammin tavallista edullisemmissa puheluhinnoissa.



Aiempien tietojen mukaan Googlen odotetaan myyvän laitetta suoraan itse sekä jälleenmyyjien, mutta ei operaattoreiden kautta. On kuitenkin mahdollista, että esimerkiksi yhdysvaltalainen AT&T-operaattori toimittaisi laitteelle kuukausimaksullisen datapaketin. Lisäksi aiempien tietojen mukaan laitteen saattaisi valmistaa jokin korealaisvalmistaja ja se tulisi markkinoille alkuvuodesta 2010.

Googlen laajeneminen myös laitteisiin mobiilipuolella on erittäin mielenkiintoista, myös siinä valossa, että Googlen Android-kehityksestä vastaava johtaja Andy Rubin tyrmäsi marraskuun alussa huhut Googlen laajentumisesta myös rautapuolelle.

Jos Googlen tuleva puhelinlaite todellakin on tulossa ja perustuu internetpuheluihin ja Google Voice -palveluun, niin se ei välttämättä ole ainakaan toistaiseksi rantautumassa Yhdysvaltain markkinoiden ulkopuolelle. Google Voice on toistaiseksi hyvin rajoittunut saatavuudeltaan - se on saatavilla Yhdysvalloissa eikä sielläkään vielä kovin laajamittaisesti.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.