Googlen ilmainen navigointi murrettu toimimaan myös Yhdysvaltain ulkopuolella

2
Markus Lehtiniitty

Googlen ilmainen navigointi murrettu toimimaan myös Yhdysvaltain ulkopuolella
Google julkisti Android 2.0:n yhteydessä myös uuden, ilmaisen navigoinnin Yhdysvalloissa tarjoavan Google Maps Navigation -sovelluksen. Nyt kyseinen sovellus on kuitenkin murrettu toimimaan myös Yhdysvaltain ulkopuolella.

Ratkaisu on ainakin toistaiseksi erittäin tekninen eikä sovellu peruskäyttäjille. Merkittävää on kuitenkin, että murtamisessa on ylipäätänsä onnistuttu. Asiasta keskustellaan esimerkiksi xda-developers-keskustelupalstalla. Lisäksi asiasta on kertonut muun muassa Engadget-sivusto.

Google on tuonut ilmaisen navigointinsa toistaiseksi vasta Yhdysvaltoihin ilmeisesti siitä syystä, että Google käyttää Yhdysvaltain osalta omaa kartta-aineistoaan. Muun maailman osalta Google käyttää NAVTEQ- ja Tele Atlas -karttayhtiöiden karttoja. Googlen sopimukset karttayhtiöiden kanssa eivät mahdollista sille ilmaisen navigoinnin tarjoamista.



Yksittäisiä kehittäjiä ja hakkereita mahdolliset lakiesteet eivät kuitenkaan estä. Googlen sovellus siis mahdollistaa teknisesti navigoinnin käytön myös muilla Googlen omilla kartoilla, mutta vakiona tätä ei edellä mainittujen sopimusten vuoksi hyödynnetä.

Uusien alueiden ohella Google Maps Navigation on saatu toimimaan myös vanhemmilla Android-versioilla varustetuissa puhelimissa, jopa ensimmäisessä Android-puhelimessa, T-Mobile G1/HTC Dreamissä.

Googlen tarjoaman ilmaisen navigoinnin on pidemmällä aikavälillä nähty vaikuttavan erittäin merkittävästi sekä navigaattori- että mobiilimarkkinoihin. Ilmaisen navigoinnin löytyessä puhelimesta yhä harvempien asiakkaiden odotetaan näkevän tarvetta erillisille navigaattorilaitteille. Lisäksi ilmainen navigointi voi muodostua selkeäksi kilpailueduksi Googlen Android-mobiilikäyttöjärjestelmällä. Suurista puhelinvalmistajista Nokia on panostanut voimakkaimmin kartta- ja navigointipalveluihin. Se tarjoaa karttasovellustaan ilmaiseksi, mutta navigointi on maksullinen lisäpalvelu.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
mikko (vahvistamaton)

1

voipi tulla kalliiksi googlelle jos android tulee suosituksi maksaa joka luurista navigaatiolisenssit navteq:lle ja teleatlakselle...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vesa (vahvistamaton)

2

Vaan eipä aikaakaan kun Google on jo kuvannut koko Telluksen omilla kameroillaan. Onhan tällä firmalla ollut muutenkin niin mahtipontiset suunnitelmat, ettei varmaan muutaman kuvaussatelliitin laukaiseminen paljoa hetkauta. Ja luulenpa, että ainakin katunäkymistä Googlella alkaa olla jo aika kattava arkisto.

Toisaalta mikä estää Googlea, Navteqia ja Tele Atlasta (ym.) tekemästä yhteistyötä. Google kuvaa vaikka amerikkaa, Navteq eurooppaa jne. Kaikki kartat olisi sitten jokaisen yhtiön käytettävissä. Tulee yhtiöille halvemmaksi ja asiakkaat saavat useammin päivittyvät kartat. Jokainen yhtiö rahastaisi asiakkaitaan miten parhaaksi näkee. Google luultavasti luottaa mainostuloihin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.