Acerin ensimmäinen Google Android -puhelin markkinoille

Markus Lehtiniitty

Acerin ensimmäinen Google Android -puhelin markkinoille
Acer on tuonut ensimmäisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimensa markkinoille tällä viikolla. Acerin Android-esikoinen tunnetaan Acer Liquid -nimellä. Puhelimen markkinoilletulosta kertoi uutistoimisto Reuters.

Liquidin tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 3,5 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö WVGA-tason tarkkuudella, Qualcomm Snapdragon -alusta alikellotetulla 768 megahertsin suorittimella, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS-paikannus sekä muun muassa 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä. Liquidissä käytössä oleva Android-versio on 1.6.



Reutersin haastattelussa Acerin puhelinliiketoiminnan johtaja Aymar de Lencquesaing kertoi Acerilta olevan tulossa ensi vuonna lisää Android-puhelimia. Kun tänä vuonna puhelinmarkkinoille mukaan tullut Acer lanseerasi 10 mallia, joista yhdeksän perustui Microsoftin Windows Mobileen ja vain yksi, nyt saapunut Liquid, Androidiin, niin ensi vuonna tilanne on Lencquesaingin mukaan huomattavasti tasapainoisempi.

Acer on aiemmin tunnettu ennen kaikkea tietokonevalmistajana, ja se onkin sillä saralla maailman toiseksi suurin. Puhelimissa Acer ei kuitenkaan heti tähtää näin korkealle. Maailman suurimmat puhelinvalmistavat tuovat vuosittain markkinoille kymmeniä eri puhelinmalleja, mutta Acer tulee rajoittamaan valikoimansa vain noin 8-10 uuteen laitteeseen vuodessa.

Aiemmin tietokonemaailmasta tunnetut yhtiöt ovat viime aikoina suunnanneet katseitaan myös puhelinmarkkinoille. Acerin ohella näyttävintä sisääntuloa on tehnyt Dell, ja lisäksi esim Asustek, HP ja Lenovo ovat myös kahinoissa mukana. Acerin Lencquesaingin mukaan älypuhelinten hintojen putoaminen tulee hyödyttämään tähän jo tottuneita tietokonevalmistajia.

Acerin tavoitteena on yltää 6-7 prosentin markkinaosuuteen älypuhelinmarkkinoilla seuraavan 3-5 vuoden kuluessa. Arviomme mukaan tavoite on erittäin haastellinen ja epätodennäköinen, mutta kaiken mennessä täydellisesti nappiin myöskin mahdollinen. Acer on kohdetanut panoksensa noin 40 operaattoriin, joiden valikoimiin se puhelimensa haluaisi. Toistaiseksi Acerin puhelimia myy noin 10 operaattoria.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.