Huhut Google-puhelimesta jatkuvat

1
Markus Lehtiniitty

Huhut Google-puhelimesta jatkuvat
Huhut vain Googlen omalla brändillä varustetusta puhelinlaitteesta pomppasivat julkisuuteen marraskuun puolen välin jälkeen. Ensin 18. marraskuuta TechCrunch-sivusto kertoi Google-puhelimen olevan ehdottomasti tulossa, mutta lisäsi heti seuraavana päivänä, että kyseessä saattaakin olla vain internetpuheluihin perustuva laite.

Nyt huhut Googlen omasta puhelinlaitteesta ovat jälleen esillä, sillä Gizmodo-blogi on kertonut luotettavan, omin silmin laitteen nähneen lähteen kertoneen, että Google-puhelin "on varma asia".

Gizmodon jutun mukaan kyse on Google-brändillä varustetusta puhelimesta, jossa pyörii vielä näkemätön versio yhtiön Android-mobiilikäyttöjärjestelmästä. Google-puhelimen prototyyppien odotetaan seuraavien viikkojen aikana alkavan saapua Googlen Mountain View'n pääkonttoriin. Gizmodon lähteen mukaan Googlen puhelimessa käytetään uutta Android-versiota, joka saattaa olla Flan-projektinimellä tunnettu Android 2.1 tai tätäkin korkeampi versio. Saman käyttöjärjestelmän on nähty pyörivän niin Googlen puhelimessa kuin myös kannettavassa tietokoneessa, mikä on erittäin mielenkiintoista.



Nykyinen Android ei Gizmodon raportin mukaan ole "oikea" Android, vaan se on tulossa vasta tulevan Google-puhelimen myötä. Aiempien, ja nyt myös Gizmodon, arvioiden mukaan erottava tekijä saattaisi olla tiukasti integroitu Google Voice -palvelu.

Aiempien tietojen mukaan Google-puhelinta on odotettu sekä julkistettavaksi että markkinoille (Yhdysvalloissa) alkuvuodesta 2010.

Joka tapauksessa Googlen mahdollisesti tulossa olevan puhelinlaitteen ympärillä alkaa olla jo niin paljon liikehdintää, että sen olemassa- ja tulossaoloa on jatkuvasti vähemmän syytä epäillä. Se, millainen laite lopulta tulee olemaan, on kuitenkin yhä erittäin mielenkiintoinen kysymys - samoin kuin Googlen lähtö ylipäätänsä laiteliiketoimintaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.