Samsungin uusi M5650 Lindy -kosketuspuhelin paljastui

23
Markus Lehtiniitty

Samsungin uusi M5650 Lindy -kosketuspuhelin paljastui
Samsungin uusi M6560 Lindy -niminen kosketuspuhelin on paljastunut ja ilmeisesti tullut jo saataville Espanjassa ja Portugalissa, vaikkei kyseisestä puhelimesta ole vielä kuultu Samsungin suunnalta virallisesti mitään.

M5650 Lindy muistuttaa muotoilultaan melko paljon Samsungin edullista S3650 Corby -kosketuspuhelinta, mutta sisältää muutamia tärkeitä lisäyksiä ominaisuuspuolella. Tärkeimpiä Lindyn tuomia lisiä ovat 3G-verkkotuki HSDPA-datayhteyksien kera, WLAN-yhteys, parempi kamera (3,2 megapikseliä Corbyn kahteen verrattuna), tuki videopuheluille sekä kakkoskamera edessä ja erilliset musiikkinäppäimet.

Muilta kuin edellä mainituilta osin M5650 Lindy muistutaa pääpiirteittäin S3650 Corbyä: 2,8 tuuman kosketusnäyttö 240x320 pikselin QVGA-tarkkuudella, Bluetooth-yhteys, FM-radio, 50 megatavua sisäistä muistia sekä microSD-muistikorttipaikka. Lisäksi Lindyssäkin käytössä on Samsungin TouchWiz-käyttöjärjestelmä.

Portugalissa M5650 Lindyllä on hintaa tarjouksessa vain 149 euroa - Espanjan hinta ei ole vielä tiedossa. Lindy on vain hieman Corbyä kookkaampi: sen mitat ovat 106 x 57 x 12 millimetriä, ja painoa sillä on 98 grammaa.



Kerroimme eilen myös WLAN-yhteydellä parannetun S3650 Corbyn, S3650W:n, tulosta.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentit (23)

Anonyymi käyttäjä
doß (vahvistamaton)

1

Nokian osuus Läntisen-Euroopan puhelinmarkkinoista on ~35%, Samsungin 30%. Kauanko kuluu, että Samsung menee ohi?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Martikainen43 (vahvistamaton)

2

Toivottavasti ei koskaan, muuten Suomi menettäisi tärkeimmän ylpeyden aiheen. Suomella kun ei oikeen muuta näin merkittävää ja isoa rahan tuojaa ole. En ymmärrä näitä jotka haluavat Nokian "kaatuvan." Siitähän seuraisi vain haittaa suomelle. Nokia kun tuo jättimäisen veropotin ulkomailta tänne koto Suomeen. No, mikäs siinä sitten jos haluaa elää köyhemässä Suomessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

3

Niin, on se kumma, että Ruotsista löytyy suuria kansainvälisiä yrityksiä vaikka muille jakaa. Eikö suomalaiset todellakaan osaa talouden alalla?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

4

> Niin, on se kumma, että Ruotsista löytyy suuria kansainvälisiä
> yrityksiä vaikka muille jakaa.

Et kai tosissasi ihmettele ? vanha suurvalta, jolla rikkauksia ja pääomia kiertynyt vuosisatoja ja halpaa työvoimaa halppismaista.

No nyt vähän huonommin kun jotkin vanhat teollisuus jalokivet kuralla, tosin ruotsalainen pääoma on niistä jo vuosia sitten luopunut.

Vastaa
kikuu
kikuu

6

Ai suomessako ei ole suuria kainsainvälisiä yrityksiä?

Ei ehkä Valtavia, mutta suomesta löytyy kyllä paljon muitakin todella vaikutta kansainvälisiä yrityksiä kuin Nokia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
@6 (vahvistamaton)

7

@6
Olisitko ystävällinen ja jakaisit tuon arvokkaan tietosi myös meidän kanssa, nimittäin minulle ei tule mieleen yhtään suomalaista firmaa joka olisi edes lähelle yhtä suuri/tunnettu kuin Nokia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

9

@6
Nimeäisitkö sitten vähintään yhtä monta yhtä tunnettua tai yhtä laajalle levinnyttä suomalaista yritystä kuin esimerkiksi nämä ruotsalaiset yritykset:
IKEA (omistaja/perustaja on Euroopan rikkain henkilö), Volvo, Saab, Scania, H&M, Lindex, Ericsson, Electrolux + ties kuinka moni suomalainen yritys on ruotsalaisessa omistuksessa (muun muassa Bonnier omistaa Suomessa MTV3:n ja ties kuinka monet lehdet).

Vastaa
Shagrath_
Shagrath_

10

@Dollarinen
Tunnet varmasti erittäin hyvin kyseise yritykset. Saabin ja Scanian erotat toisistaan.
Miksi Samsungin puhelinjulkistuskeskustelussa pitää tapella suomi-ruotsi taloustappelua?

Suomessa on olemassa useita suuria yrityksiä. Esimerkiksi Kone/Konecranes? Googlea ja wikipediaa osaat selvästi käyttää itsekin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

12

> Vau, siis yksi pienellä alalla toimiva yritys, mainiota.

Kone ja Konecranes ei nyt aivan pieniä ja pienellä alalla toimivia ole, ja oleellista oli merkittäviä kansainvälsiä yhtiöitä.

Lista tietenkin jatkuu Metso, Pyry, UPM, Amer Sports, Polar, Genelec, Marimekko, Huhtamäki, Fazer, Salcomp jne.

Seassa myös "pieniä", jos kuitenkin muistetaan että muutamakymmenenvuotta sitten oltiin vasta ns. varaton kehittyvämaa, jos tehtiin kenkiä ja sellua.

Ruotsista löytyy kyllä parempia esimerkkiä kuin mainitut Volvo (auto), Saab, Scania joista autovalmistajat ovat lähinnä konkurssissa ja toinen Ford ja toinen GM konsernia., Scania on VGA konsernia. Mutta ovat osa Rutsin kunniakasta historiaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

13

Vastaavasti kuinkas moni kyseisistä on sitten täysin suomalaisessa omistuksessa? Mitä sillä edes on väliä? Eiköhän nuo aiemmin luettelemani kuitenkin tunnusteta ruotsalaisiksi. Kaikki amerikkalaisethan yhdistävät esimerkiksi IKEAN:n ja Volvon suoraan Ruotsiin ja turvallisuuteen. Nuo suomalaiset yritykset ovat kuitenkin tunnettavuudeltaan suhteellisen pieniä. Missä on suomalaiset kansainväliset liikeyritykset (H&M ja IKEAlla on liikkeitä Japania ja USA:ta myöten)?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

14

> Mitä sillä edes on väliä?

Oli vain erikoista että merkittävä osa listaasi oli amerikkalais/saksalais konsernien omistamia olevia tuotemerkkejä. Totesin kuitenin että olivat aikoinaan, maineikkaita Ruotsalasia yhtiöitä.

> Nuo suomalaiset yritykset ovat kuitenkin tunnettavuudeltaan
> suhteellisen pieniä.

Vai pieniä ? listassa oli firmoja jotka oman alan kärkeä ja tunnettuja, ei se välttämättä tarkoita että jokin punanistka ne tuntee, siitä ei kai kyse.

>Missä on suomalaiset kansainväliset liikeyritykset

Mainituista yritykset olivat varsin kanasinvälisiä, joista osalla toimintaa tai vientiä sademetsistä G7 maihin.

>(H&M ja IKEAlla on liikkeitä Japania ja USA:ta myöten)?

Seuraavaksi varmaan pitää olla tietyissä osoitteissa, monet mainituista suomalais ytiöistä ei harjoita vähittäimyyntiä, toimipisteet tai edustukset löytyy kuitenkin monista maista.

Listautuista Marimekko niitä harvoja omaa vähittäiskauppaa harjoittavia, kuten tiesitkin että mm. Japanista liikkeitä löytyy, ja listan muut kuluttatuotteet sitten sikäläisistä kaupoista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

15

@14
Eikös se niin mene, että nyt amerikkalaiset omistavat kaiken, tulevaisuudessa taas kaiken omistaa kiinalaiset? Ei sille mahda mitään, yritys on kuitenkin ruotsalainen vaikka olisi ulkomaisessa omistuksessa. Ja kuitenkin harvan yritykset omistaa täysin jokin taho, joten eiköhän varsinkin Ruotsin yritykset ole tarpeeksi isoja, että niissä on monilla eri pääomasijoittajilla rahaa kiinni.

Anteeksi vain, mutta kuinka moni edes suomalainen tuntee kyseisiä yrityksiä? Saatika sitten saksalainen tai kanadalainen tai japanilainen kuluttaja? Suomalaiset yritykset ovat perustaneet sisaryrityksiään ehkä korkeintaan Viroon tai Venäjälle. Siinä missä Marimekolla on yksi liike, on verraten H&M:llä useita satoja. Vau, onpas aikamoinen suoritus verrattuna ruotsalaisiin!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

16

> yritys on kuitenkin ruotsalainen vaikka olisi ulkomaisessa
> omistuksessa.

Rutsissa olevat ulkomaalisten konsernien tytäryhtiö ovat ruotsalasia seuraavassa lauseessa ruotsalaisten yhtiöiden ulkomaalaiset tytäryhtiöt ovat ruotsalasia ?

Sandvic Suomessa on sitten ruotsalainen vai suomalainen ?

> Anteeksi vain, mutta kuinka moni edes suomalainen tuntee
> kyseisiä yrityksiä?

Mitä sitten, kukaan ei kai väittänytkään että kaikki tuntevat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

17

Niin, eli nyt se tuli selväksi vihdoin; ruotsalaiset yritykset ovat isompia, tuottavampia ja laajemmin tunnettuja. Ennen kaikkea niitä on enemmän.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

18

Jokohan tähän malliin olisi saatu se virtuaalinen qwerty-näppis, ettei tarvitse kosketusnäyttöluurissakin näpytellä tekstareita sillä vammaisella puhelinnäppäimistöllä jota noin kukaan maailmassa ei halua käyttää?

Samsungilla sentään ko. ominaisuutta ei löydy mistään mallista. Se on asteen rehellisempää kuin Nokian harvinaisen kusipäinen temppu jättää virtuaaliqwerty pois halvemmista malleistaan tehdäkseen niistä keinotekoisesti huonompia. Mitään lisäkustannuksiahan se ei aiheuta kun kyseessä on softa ja jos siinä firmassa olisi yhtään moraalista ryhtiä, se lisättäisiin softapäivityksenä kaikkiin kosketusnäytöllisiin malleihin. Arvatkaa kuitenkin tuleeko.

Jos Nokia kuolee niin se johtuu vain siitä että se ansaitseekin kuolla. Sellaiset firmat pärjäävät jotka edes vähän ajattelevat asiakastaankin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
KFX (vahvistamaton)

19

Jokohan tähän malliin olisi saatu se virtuaalinen qwerty-näppis, ettei tarvitse kosketusnäyttöluurissakin näpytellä tekstareita sillä vammaisella puhelinnäppäimistöllä jota noin kukaan maailmassa ei halua käyttää?

Samsungilla sentään ko. ominaisuutta ei löydy mistään mallista. Se on asteen rehellisempää kuin Nokian harvinaisen kusipäinen temppu jättää virtuaaliqwerty pois halvemmista malleistaan tehdäkseen niistä keinotekoisesti huonompia. Mitään lisäkustannuksiahan se ei aiheuta kun kyseessä on softa ja jos siinä firmassa olisi yhtään moraalista ryhtiä, se lisättäisiin softapäivityksenä kaikkiin kosketusnäytöllisiin malleihin. Arvatkaa kuitenkin tuleeko.

Jos Nokia kuolee niin se johtuu vain siitä että se ansaitseekin kuolla. Sellaiset firmat pärjäävät jotka edes vähän ajattelevat asiakastaankin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

20

>kuin Nokian harvinaisen kusipäinen temppu jättää virtuaaliqwerty
>pois halvemmista malleistaan tehdäkseen niistä keinotekoisesti
>huonompia

Mitähän halvempia malleja tarkoitat, n97aa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

22

> Ainakin 5530:aa.

Mihinkäs siitä qwerty on kadonnut, jokin qwertz versio ?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.