RIM ei vain yritystoimittaja: yli 80 % BlackBerryistä myytiin yksityisasiakkaille

1
Markus Lehtiniitty

RIM ei vain yritystoimittaja: yli 80 % BlackBerryistä myytiin yksityisasiakkaille
Maailman toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja, kanadalainen RIM, julkisti tilikautensa syys-marraskuun neljänneksen tuloksen torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa, ja kerroimmekin tuloksen pääkohdista jo eilen.

RIM teki menneellä neljänneksellä erittäin vahvan tuloksen, ja ylitti kaikkien mittareiden osalta analyytikoiden konsensusennustukset. Yhtä merkittävää asiaa emme kuitenkaan vielä eilen raportoineet: menneellä neljänneksellä yli 80 prosenttia BlackBerry-palvelun uusista tilaajista oli yksityisasiakkaita.

Alun perin yritysmaailmasta menestyksensä aloittaneelle RIM:ille viime vuosien aikana tapahtunut muutos on ollut merkittävä. Suurin osa RIM:in viime vuosien kasvusta on syntynyt laajentumisesta enemmän ja enemmän yrityspuolelta palvelemaan yksityisasiakkaiden tarpeita. Kaikesta päätelleen RIM on onnistunut tässä strategiassaan erittäin erinomaisesti.

Noin 20 prosentin osuutta maailmanlaajuisista älypuhelinmarkkinoista hallitsevaa RIM:iä on Suomesta käsin vaikea nähdä oikeassa merkityksessään - BlackBerryjähän ei käytännössä Suomen markkinoilta löydy. Toki BlackBerryjä lähinnä yrityskäytössä myös Suomessa liikkuu, mutta laajamittaisesti niitä ei olla täällä ainakaan toistaiseksi nähty, lähinnä Nokian erittäin vahvan kotimarkkina-aseman myötä. Suomen läsnäolon puutteesta syntyy helposti näköharha RIM:iä arvioitaessa.



Jatkossa RIM:in asemalle on nähty olevan olemassa merkittäviä uhkaajia. Ehkäpä merkittävimpänä uhkana voidaan nähdä Googlen Android-käyttöjärjestelmään perustuvien puhelinten vyöry. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten RIM tulee menestymään kehittyvillä markkinoilla Aasiassa ja Afrikassa. Viime aikoina on kerrottu muun muassa RIM:in sopimuksista kiinalaisten China Mobilen ja China Telecomin kanssa. Tästä huolimatta kehittyvät markkinat saattavat muodostua RIM:in kompastuskiveksi markkinaosuuden kannalta, mutta kehittyneillä markkinoilla RIM tullee olemaan vahva jatkossakin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Ralle (vahvistamaton)

1

Kumma kun tuollainen iphonen tapainen suljettu puhelin menee näinkin hyvin kaupaksi yksityisille. Ohjelmistovalikoima ei ole kovin suuri jos verrataan iphoneen tai Androidiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.