Ensimmäinen Bluetooth 3.0 löytyy Samsungista

10
Matti Robinson

Ensimmäinen Bluetooth 3.0 löytyy Samsungista
Bluetooth Special Interest Group on hyväksynyt ensimmäisen Bluetooth 3.0 -profiilia noudattavan kuluttajalaitteen. Viime huhtikuussa julkistettuun Bluetooth 3.0:aan on hyväksytty jo aiemmin joitain laitteita, mutta tällä kertaa kyseessä on ensimmäinen kuluttajamarkkinoille suunnattu puhelin -- Samsung S8500.

Samsung S8500 on Bluetooth Special Interest Groupin mukaan 3,1 tuuman korkearesoluutioisella OLED-kosketusnäytöllä varustettu tyylikäs candybar-puhelin. Näyttö on suojattu heijastumia estävällä pinnalla ja siten soveltuu hyvin ulkokäyttöön. Puhelimen käyttöliittymä on Samsungin TouchWiz.

Bluetooth 3.0 mahdollistaa luonnollisesti nopeamman datasiirron. Edeltävään 2.1-profiiliin verrattuna uusi 3.0 siirtää tietoa miltei 10 kertaa nopeammin -- 24 megabittiä sekunnissa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (10)

Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

1

Siinä vaiheessa bluetoothista saattaisi joskus olla jotain hyötyäkin, kun sillä voisi oikeasti liittää lisälaitteita ja jotkut tekisi niille lisälaitteille myös ajureita.

Nyt bluetooth on vain kiusallinen väline, jolla voi YRITTÄÄ tehdä jotain, mutta yleensä tuskastua sen taistelun kanssa kuoliaaksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

2

>Nyt bluetooth on vain kiusallinen väline, jolla voi YRITTÄÄ tehdä
>jotain, mutta yleensä tuskastua sen taistelun kanssa kuoliaaksi.

Vaikka BTmonet mahdollisuudet on jäänyt käyttämättä, on se silti aika oivallinen juuri sentakia ettei tarvitse laite kohtaisia ajureita monessakaan touhussa.

Esim puhelimien osalta tiedostojen ja tietojen, puhelimien muistien selailu, modeemi toiminteet (mukaanlukien SMS, Data jne), sycroinointi esim. kaksi puhelinta keskenään, tai tietokone tai jokin muualaite. jne. ilman niitä puhelinvalmistajan softia tai ajureita, ilman käyttöjärjestelmä riippuvuutta (no monessa käyttäjärjestelmässä asiat voisi olla paremminkin)

Lisälaitteiden osalta myös ilman valmistajakohtaisia virityksiä toimii hyvin monet jutut, HF, Audio juttujen lisäksi, ohjaukset ja monet muut. eikä pidä unohtaa HID profiileja.

Ei nuo tietenkään ongelmattomia ole aina olleet, varsinkin pienivirtaisten laitteden välillä voi olla ongelmia kun pihistelevät vähän liikaa virtaa. PC puolella tietenkin käyttäjärjestelmä tekijöiden hidas mukaan tulo ja PC puolen surkea SyncMl tuki. (PC sis kaikki OS)

Ehkä uudet entistä pienempi virtaiset määritykset tuovat uusia laitesovelluksia, ja vauthia ei tietenkään koskaan liikaa.

Tervetullut olisi puhelimeen 100M kantomatka (käyttäjän valittavissa), jota esiintynyt hyvin vähän.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

3

Mielestäni olisi hauska nähdä kännyköihin esim. täysikokoisia näppiksiä ja vaikka bluetoothilla toimivia hiiriä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

4

> Mielestäni olisi hauska nähdä kännyköihin esim. täysikokoisia
> näppiksiä

Monessa älypuhelimissa on tuki BT näppikselle, puhelin kohtaiset napit voi olla vähän hakusessa, mutta muuten toimivat heittämällä.


> ja vaikka bluetoothilla toimivia hiiriä.

Hiiri tuki vähän harvinaisempi, kun monessa UIssa ei ole hiirtä muutenkaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
silattiis (vahvistamaton)

5

Täysin offtopic. Onko se vain minä vai onko puhelinvertailun uutismäärä vähintään puolittunut Markuksen lähdettyä inttiin?

Vastaa
J85
J85

6

@ 5. Siltä ainakin vaikuttaa :D Tai ehkä uutisoitavaa ei vain ole tullut niin paljoa. Hirveästi en muun maailman vastaavia sivustoja seuraile, silloin tällöin, mutta ei kyllä ole osunutkaan kohdalle mitään "isompaa uutista"

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

7

@4: minkä tahansa laitteen saa tukemaan vaikka nuolemisella ohjausta, jos on vain nuolaisun tunnistava laite ja sille ajuri;)
Tässä tapauksessa tarvitsisi bluetooth-hiiren ja sille ajurin.


Luureissa tuskin on tukea esim. logitechin BT-näppiksille? Ja vielä vähemmän niiden lisänapeille.. Siksi olisikin mielestäni varsin iso markkinarako, jos vaikka Logitech valtaisi alaa juurikin kännyköihin bluetoothilla liitettävillä lisälaitteilla.

Myös vaikka bluetooth-webbikamera saattaisi olla käteva, jos haluaa kuvata jotain mihin kännykkää ei sillä hetkellä voi kohdistaa. Esim. jos kännykkä on vaikka kiinni ulkoisessa näytössä.

Tietysti myös USB-host -ominaisuus kännykässä olisi tosi jees, mutta bluetoothversio olisi "mobiilimpi"

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke (vahvistamaton)

8

lisäys: Jos minulla olisi alkupääoma, valtaisin kännyköiden lisälaitemarkkinat vaikka heti itselleni. Saman brändin alla bt-näppikset, bt-hiiret, bt-handsfreet, bt-wii-ohjaimet kännykälle, bt-kauko-ohjain mediasoittimelle, bt-videolasit, bt-ihan-mitä-vain. Taas tajunnan virrasta tulee niin paljon kaikkia ideoita mitä bt:llä VOISI toteuttaa, mutta on jätetty toteuttamatta.

Tosin alkupääomalle keksisin ties kuinka paljon muutakin vastaavaa käyttöä:D

Vastaa
toke0
toke0

9

Sattuisko joku tietämään edes 2.1-spekseillä varustettua class1(=100mW=100m aukeella)-usb-bt-tikkua, johon olisi OsX-tuki?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

10

>Luureissa tuskin on tukea esim. logitechin BT-näppiksille?

On, jos tukevat standarteja. jos jotain logitechin omia virityksiä, niin sitten ehkä ei ...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.