Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Robotti vahvisti iPhonen näytön ylivertaisuuden

26
Matti Vähäkainu

Robotti vahvisti iPhonen näytön ylivertaisuuden
Tuote- ja palvelukehitysyhtiö MOTO on julkaissut uusia tuloksia tutkimuslaboratoriossa toteutetuista kosketusnäyttötesteistä. Aiemmin ihmissormen avulla puhelinten kapasitiivisten kosketusnäyttöjen tarkkuutta testatessa ilmeni selviä eroja näyttöjen rekisteröimässä tarkuudessa. Nyt testituloksia on pyritty vahvistamaan käyttämällä robottia, joka eliminoi ihmisvirheet piirroksissa.

Aiemmissa tuloksissa iPhone onnistui päihittämään kilpakumppaninsa jokseenkin selvästi. Testit replikoitiin robotin avulla, joka piirsi täysin saman kuvion testin kaikilla puhelimilla. Tulokset olivat kutakuinkin yhteneviä aiempien testitulosten kanssa. Apple iPhone onnistui jopa selventämään eroa kilpailijoihinsa -- erot puhelinten välillä suurenivat muutenkin.
On huomioitava, että piirtosovellukset olivat alustasta riippuen erilaisia, joten niillä saattaa olla vaikutusta testituloksiin. Testistä käy kuitenkin ilmi, että ainakin joillain osa-alueilla iPhonen näyttö on useita kilpailijoitaan edellä. Valitettavasti mukana ei ollut vieläkään Nokian ensimmäistä kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettua puhelinta Nokia X6:ta eikä vertailua resisitiiviseen näyttöön.

MOTOn testituloksia voi tarkastella alla olevasta videosta tai osoitteesta labs.moto.com.

Kommentit (26)

kikuu
kikuu

1

Mitenköhän tuo laita kalibroidaan erikokoisille näytöille..? No testi oli mielestäni aika älytön, sillä piirto-ohjelmat olivat kaikki ilmeisesti jotai 3rd party ohjelmia, jotka eivät siis ole samanlaisia, eikä sentakia tee puhelimista vertailtavia keskenään. Aika vakuuttavasti ifone siltikin voitti.

Motorola Droid oli kuitenkin hyvä kakkonen ;)

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

2

Laite on varmaankin kalibroitu jokaiselle laitteelle erikseen, tavalla jota tavalliset pulliaiset eivät ymmärrä. Eiköhän alan henkilöt tiedä mitä tekevät. Mutta mietin miksei testissä ollut Nokian puhelinta? Ainiin, eiväthän ne myy enää länsimaissa. ;)

Vastaa
Phiideer
Phiideer

3

@2
Ja tuolla toisessa uutisessa nyyhkyttelit, kun joku laittoi ikävän linkin Applesta.

@1
En näe oikeastaan mitään muuta erityistä kalibroitavaa tuossa kuin näytön koko? Eli kalibroidaan vain näyttöalueen dimensiot. Näyttäisi testikuvien perusteella, että tuo robotti piirtäisi testikuvion, joka skaalattaisiin näytölle vakio kuvasuhteessa - päättelin tuosta nexus:ksen koskemattomasta näyttöpinta-alasta vs. Mororola ja Apple.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

@kikuu

Mahdatko olla jonkin sortin trolli tai vain vajaa? Toisessa uutisessa valitat että iPhone vedetään mukaan Nokia-uutiseen ja täällä ite vedät Nokia iPhone uutiseen

Vastaa
fullhdseppo (vahvistamaton)

6

En nyt ylivertaisuudesta vielä puhuisi jos vertailussa iphonen kanssa ainoastaan pari HTC:n luuria ja Motorolalta, Palmilta ja Blackperryltä yksi luuri. Samsung, Nokia, LG ja Sony Ericsson taisivat jonnekkin unohtua. Vähän kyllä ihmetyttää miksi Nokialla on vain yhdessä luurissa kapasitiivinen kosketusnäyttö. Esimerkiksi Samsungilla on 17 (halvin corby 130e) ja LG:llä 8 mallia saatavilla kapasitiivisella. En nyt väitä kapasitiivisen olevan parempi, mutta ihmetyttää vaihtoehtojen puuttuminen.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

Kapasitiiviset näytöt ei ole yhtä tarkkoja kosketuksen tunnistukseltaan, kuin resistiiviset näytöt, joten en kyllä menis puhumaan mistään ylivertaisuudesta. Tässä on nyt vertailtu vain muutamaa kapasitiivisella näytölä varustettua luuria.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

Paljon kattavampi vertailu olis paikallaan, nykysellään tuo vertailu on aika mitäöänsanomaton. Paitsi että tulokset ei ainakaan minua vakuuttanut, ei etenkään yleisesti noita näyttöjen tuloksia katsoessa.

Vastaa
Z1PP0 (vahvistamaton)

9

Testissä havaitut tarkkuusongelmat ei koske resistiivistä tekniikkaa. Resistiivisellä näytöllä ei ole mitään ongelmaa piirtää pikselin tarkkaa ruudukkoa. Ainoa huono puoli kapasitiiviseen nähden on tarve näytön painamiselle. Etuja onkin sitten niin paljon, etten voi ymmärtää miksi Nokia luopuu resistiivisestä näytöstä :-(

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

Joo, nyt vasta huomasin että täällä pyörii kaksi samalla nimimerkillä. Elikkä tuota joka ei ole rekisteröitynyt, kun lukee vahvistamaton perässä, tarkoitin.

Vastaa
user (vahvistamaton)

13

9@
>Testissä havaitut tarkkuusongelmat ei koske resistiivistä
>tekniikkaa.

Resistiivisellä tekniikalla on kyllä tarkkuusongelmansa, tosin vähän sama kuin vertaisi millejä sentteihin.

1@
>No testi oli mielestäni aika älytön

Otsikko on älytön, testi ihan hauska, samaan sarjaan niiden tehosekoitin testien kanssa.

Näytöissä voi olla eroja, mutta kosketuksen toimivuutta tuon näyttötekniikan tapauksessa on aika huvittavaa testa noin ja kaikenlisäksi arvioida noin. Sama jos lumikolat arvioitaisiin nurmikonleikkuu ominaisuuksien mukaan.

Esi. miksi testissä arvostettiin suoraa viivaa ?

Vastaa
مضيعة للوقت (vahvistamaton)

15

Jopa on tieteellinen testi. Vanhaan aikaan kun cpu tehot olivat aneemisia niin piirto-ohjelmat tuppasivat piirtämään suoraa viivaa kun yritti tehdä kaaria yms, tuli monikulmioita.

Testi pitäisi tehdä piirtämällä nopeasti sama kuvio jossa kaaria ja sormi nostetaan välissä pois ruudulta. Piirtäisi vaikka jonkun penteleen Roope Ankan siihen.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

16

@15
Asian ytimessä. Piirtäisivät jonkun pikkutarkan kuvan ja ottaisivat samalla vaikka Nokian halpis 5800XM:n kilpailemaan näiden ökyluurien kanssa. Voisi monella naama venähtää.

Vastaa
Abexi
Abexi

17

Kaiken lisäksi, käytettiinkö testissä eri ohjelmia robotilla ja käsipiirrolla, koska ainakin motorola droidin ohjelma on käänteisillä väreillä, miksi?
En lähtisi nyt tämän "tutkimuksen" takia ostelemaan uutta puhelinta.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

18

Hauskaa rutinaa täällä :D

Aina jos iphone voittaa jonkun "kilpailun" niin on vika joko tekijöissä, ei oo ammattitaitoa, ei osaa hommaansa, testi on jenkkien tekemä, iphone fanin, testi on muuten vaan tyhmä ja puutteellinen yms.

Iphonehan ei voi mitää koskaan oikeesti voittaa :D

Voi ku olis nokia tosiaan ollu ykkösenä ja iphone olis jääny taakse ni ai, että sitä riemun määrää, kyllä olis ollu huippu testi ja aivan mahtavaa ja oltais haukuttu iphonea minkä kerittäis

Vastaa
iSaisse (vahvistamaton)

19

@18
Palautetaanpas nyt iJobs fanaatikko maan pinnalle. Mikä tahansa resistiivisellä kosketusnäytöllä varustettu puhelin olisi ottanut testin ykkössijan omakseen.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

20

@18
Lähinnähän täällä ja monella muullakin foorumilla on ihmetelty tuota testin järkevyyttä.

1. Testi ei välttämättä testaa yhtään itse näyttöä.
2. Testi testaa vain yhtä näytön laatuelementtiä.

Lisäksi Nokia ei ollut mukana koko testissä niin mielestäni koko iPhone vs Nokia argumenttisi on täysin turha. Toiseksi en usko, että Nokia pärjäisi kauhean erikoisesti nykynäytöillään pelkässä näyttöjä vertailevassa testissä, vaikka tässä testissä voisi hyvinkin pärjätä.

Vastaa
user (vahvistamaton)

21

15@
> Piirtäisi vaikka jonkun penteleen Roope Ankan siihen.

Hyvä kommentti, vaikka siltikään tulosta ei pitäisi otsikoida voittajan osalta ylivertaisena näyttönä.

Kapasitiivisilla kosketusnäytöillä pyritään aivan johonkin muuhun kuin viivanpiirtoon, kuvioden perusteella voisi ennemmin tulkita että Motorola Droid olisi ylivertainen.

Vastaa
kikuu
kikuu

22

@21

Tuossa testattiin, että mikä näyttö on tarkin. Näytölle piirrettiin suora viiva, ja mitä suorammalta viiva näytölä näytti, sitä tarkempi se on-> sitä parempi se on.

Voiko tuossa muuten käyttää sanaa "tarkka"..?

Vastaa
ville (vahvistamaton)

23

@19 Tässä tehtiin testivertailua KAPASITIIVISILLE näytöille, OK? vähä tarkkuutta peliin!

Vastaa
kikuu
kikuu

24

@23 Hänhän juuri sanoi, että resistiivinen näyttö olISI voittanut... Ei teille ole koulussa tuota lukutaitoa opetattu vai?

"vähä tarkkuutta peliin!"

Vastaa
user (vahvistamaton)

25

22@
>Tuossa testattiin, että mikä näyttö on tarkin. Näytölle piirrettiin
>suora viiva, ja mitä suorammalta viiva näytölä näytti, sitä
>tarkempi se on

Hyvä kommentti, mutta viiva on ohjelman piirtämä ja epäilen vähän ettei ohjelma joka koneessa edes tiedä kuinka tarkka näyttö on, esim kuinka "leveä" pyyhkäisy on. riippuu tietenkin kuinka matalalta tasolta dataa saa.

-> sitä parempi se on.

Tämä tuon jutun oudoin tulkinta onkin.


> Voiko tuossa muuten käyttää sanaa "tarkka"..?

Edelleenhyvä kysymys, kumpi on tarkempi, se joka aistii pienen kosketuspiteen ja pystyy sen paikan joteskin paikantaa. (eli kosketuspiste haahuilee jollain tarkkuudella sinne tänne)

Vai se joka pystyy suodattaan virheet, esim kosketuksen aaltoilun haparoinnin "napin" kohdalla, tulkiten sen "vakasti" yhdeksi oikeaksi kosketukseksi.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

26

Motolla pajonkin hommia? Kaksi viivanpiirto testiä päässyt julkisuuteen? Kuka rahoittanut?

Mitä tämä tarkoittaa, onko kaikkien puhelimien näytöt kukkua? Näkyykö valokuvakaan oikein? Saati mikään muukaan..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja