Androidin sirpaloitumista hillitään ohjelmien ja ytimen erottamisella

1
Kaarlo Räihä

Androidin sirpaloitumista hillitään ohjelmien ja ytimen erottamisella
Android-ohjelmistoalustasta on tähän mennessä julkaistu neljä eri versiota (1.5, 1.6, 2.0 ja 2.1). Versioissa on eroja mm. mukana tulevien ohjelmien ja järjestelmän yleisen toimivuuden osalta, joten kuluttajien kannalta versioilla on eroja, joita pitää miettiä laitetta hankittaessa. Kuluttajien ohella myös matkapuhelinvalmistajat ja ohjelmistokehittäjät ovat välillä ongelmissa eri ohjelmistoversioiden takia, jonka takia asioihin on vaadittu selvyyttä jo pidemmän aikaa.

Engadget-verkkojulkaisun saamien tietojen mukaan jatkossa Android-ydin ja -ohjelmat erotetaan toisistaan, jolloin kaikki tahot voivat ladata ohjelmistaan uudet versiot suoraan Android Marketin kautta, eikä heidän tarvitse enää odotella laitteeseensa uutta ohjelmistopäivitystä.

Perusohjelmien kuten selaimen ja kameraohjelman ohella muutos koskettaa mm. tekstinsyöttöä, jonka päivittäminen tai vaihtaminen toiseen onnistuu siis tulevaisuudessa ilman hankalia tietokoneen avulla tehtäviä ohjelmistopäivityksiä.



Engadgetin mukaan tämä käytäntö nähdään ensimmäisen kerran tulevassa Froyo-nimellä kulkevassa Androidissa, ja sitä seuraavassa Gingerbread-julkaisussa siirtymän pitäisi olla kokonaan valmis. Samassa yhteydessä Androidin päivitystahtia hidastetaan, jolloin uusia ohjelmistoversioita ei ole enää luvassa muutaman kuukauden välein.

Google ei ole vielä toistaiseksi kommentoinut Engadgetin tietoja, mutta niiden todenmukaisuus selvinnee parin seuraavan kuukauden aikana, kun Froyosta kerrotaan lisätietoja.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (1)

mniskane
mniskane

1

Kuulostaa kiinnostavalta. Mielestäni jonkun verran ihmeellistä, että tätä ei tehty jo alusta pitäen. Luultavasti oli kiire pukata Android markkinoille kun "ikkuna" oli kohdalla.

-Make-

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.