Mount Everest sai 3G-verkon

3
Kaarlo Räihä

Mount Everest sai 3G-verkon
Mount Everestille kiipeävät hurjapäät voivat jatkossa kertoa onnistumisestaan kotiin vaikka Skypen välityksellä, sillä TeliaSoneran tytäryhtiö Ncell avasi eilen vuoren lähialueet kattavan 3G-verkon.

Verkko koostuu kahdeksasta tukiasemasta, joista neljä toimii aurinkoenergialla. Korkeimmalla oleva tukiasema sijaitsee 5 200 metrissä ja lähinnä merenpintaa on 2 870 metrissä sijaitseva tukiasema.

3G-verkko on tarkoitettu alueilla vierailevien turistien ja patikoijien käyttöön, ja sen avulla onnistuvat mm. videopuhelut, joiden toimintaa esiteltiin eilen Kathmandussa. Aiemmin Mount Everestillä kiipeilleet ovat voineet käyttää kommunikointiin esim. satelliittipuhelimia tai Kiinan puolella matkapuhelinoperaattori China Mobilen verkkoa.



TeliaSoneran toimitusjohtaja Lars Nyberg kommentoi saavutusta seuraavasti: "Tämä on merkittävä askel langattomassa viestinnässä ja vahva osoitus siitä, että TeliaSoneran uraauurtava asema tällä toimialalla auttaa todella muuttamaan miljardien ihmisten elämää".

Mount Everestin lisäksi 3G-peittoa on tarkoitus laajentaa muuallakin Nepalissa, jossa matkapuhelinverkko kattaa tällä hetkellä noin kolmanneksen maan asukkaista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

Ketola
Ketola

1

No niin. Vihdoinkin. Poistui se pahin este Everestin valloitukselta! Ei muuta kuin pipo päähän ja kiipeämään. Täytyykin muistaa varata hands free -setti mukaan..

Vastaa
helples
helples

2

Eihän tuossa Everestille rakennetussa verkossa ole mitään jännää. Sitten kun saavat sen verkon toimimaan kunnolla Rovaniemellä niin sitten on uutisen aihetta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.