Apple houkuttelee muusikoita MIDI-tuella

3
Kaarlo Räihä

Apple houkuttelee muusikoita MIDI-tuella
Apple julkaisee lähiaikoina iOS 4.2 -päivityksen iLaitteille, ja tässä päivityksessä on musiikkia tekevien ja soittavien tahojen iloksi myös MIDI-tuki, joka mahdollistaa MIDI-yhteensopivien laitteiden ja ohjelmien komentamisen Applen mobiililaitteilla.

iPhone-puhelimien ja iPod touch -mediasoittimien osalta tarjolla on Applen oman WiFi MIDI -rajapinta, jossa MIDI-komennot siirretään eteenpäin WLAN-verkon kautta. Apple ei ole julkaissut virallisia tietoja tästä rajapinnasta, mutta ennakkotietojen mukaan se toimii mm. Mac OS X:n kanssa, jolloin musiikinteko-ohjelmien virtuaali-instrumentteja voi käskyttää iPhonella.

iPadin osalta yhteensopivuus on vieläkin parempi, sillä USB-midi-kaapelin saa suoraan laitteeseen kiinni Camera Connection Kit -adapterin avulla. Täten iPadilla voi komentaa esim. syntikoita, kuten alla olevassa videossa näytetään.



Aiemmin iLaitteisiin on toteutettu erilaisia MIDI-sovelluksia kolmansien osapuolien toimesta, mutta näiden sovellusten käyttö on aiemmin vaatinut lisälaitteiden tai PC-ohjelmien apua.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

2

Oi oi, tämä on komiaa!

Olen monesti sanonut, että jos harrastat musiikkia niin iphoneen saa vaikka mitä kivaa/hyödyllistä ja nyt tämä! Saas nähdä mitä kaikkea mielenkiintoista ohjelmoijat tästä vielä saa irti.

Vastaa
Abexi
Abexi

3

Olen itse ainakin koittanut tutustua noihin musiikkiohjelmiin ja mielestäni ne ovat varsin kehnoja käyttää, varsinkin iPodin tai iPhonen näytöiltä, ovat niin hirmu pieniä. iPad on oma lukunsa taas, mutta silti ehkä mielummin jollain muulla, mutta toki plussaa tällainen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.