HTC aikoo avata oman sovelluskaupan

3
Teemu Laitila

HTC aikoo avata oman sovelluskaupan
Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC suunnittelee oman sovelluskaupan avaamista, kertoo Financial Times. Lehden saamien tietojen mukaan puhelinvalmistaja olisi palkkaamassa uutta väkeä sovelluskaupan kehittämiseen. Tarkoituksena on myydä kaupassa e-kirjoja ja sovelluksia HTC:n valmistamille laitteille.

HTC:n suunnitelmien arvioidaan liittyvän älypuhelinmarkkinoiden kiristyneeseen kilpailutilanteeseen ja erityisesti Android-puhelimia valmistavien yhtiöiden tarpeeseen erottua muista samaa käyttöjärjestelmää käyttävistä kilpailijoista.

HTC on yksi nopeiten kasvaneista puhelinvalmistajista ja sen liikevaihto tämän vuoden kolmannella neljänneksellä kasvoi yli tuplasti verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan. Nopeasta kasvusta huolimatta elektroniikkajätti Samsung ohitti HTC:n maailman neljänneksi suurimpana puhelinmyyjänä edellisen kolmanneksen aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

kitevesku
kitevesku

1

Windows Phone 7 -puhelimissa on aina oletuksena myös laitevalmistajan oma sovellus-/sisältökauppa, jonka kautta esim. HTC voi jaella joko omia tai muiden sovelluksia tai sisältöä omiin puhelimiinsa.

Viime viikollahan LG ilmoitti tarjoavansa WP7-asiakkailleen ilmaisia softia, jotka ovat muille saatavilla vain maksullisina.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

2

Vaikea sanoa mitään ..
Merkille kyllä respectiä löytyy mutta miten tämän nyt toimii sitten käytännössä omat koodarit vai?

Vastaa
Abexi
Abexi

3

Alkaako tästä nyt tällainen epäselvyyksien aika näille sovelluskaupoille. Androidille kohta miljoona eri sovelluskauppaa? Joka merkki tarjoaa omia kauppojaan, saako näitä sovelluksia sitten androidin omasta kaupasta ja jos saa niin onko ne eri hintaisia, eli pitääkö katsoa monesta eri paikasta ennen kuin uskaltaa ostaa.

Mielestäni tämä että kaikki alkavat omaa sovelluskauppaansa pyörittämään samalla alustalla on vain sekava ajatus. Mutta katsotaan nyt sitten käytännössä miten hommat tulevat menemään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.