Bloomberg: Apple sisällyttää NFC-sirun seuraavaan iPhoneen

5
Kaarlo Räihä

Bloomberg: Apple sisällyttää NFC-sirun seuraavaan iPhoneen
Spekulaatiot Applen seuraavan iPhone-mallin ominaisuuksista ovat jälleen käyneet kuumina, kun useat tahot ennakoivat yrityksen sisällyttävän NFC-sirun ja oman maksujärjestelmän seuraavaan iPhoneen.

Talousuutistoimisto Bloomberg on udellut asiaa mm. Envisioneering Group - ja Crone Consulting LLC -yrityksiltä, joista molemmat pitävät ideaa järkevänä.

Applen vaikutusvallan ja iPhonen suurten myyntimäärien myötä NFC-sirun avulla tapahtuvat maksut voisivat nousta nopeasti kuluttajia ja myyjiä houkuttelevaksi maksuvaihtoehdoksi. NFC-sirun avulla tapahtuva maksaminen kiinnostanee myös mainostajia, sillä heidän kannalta parhaassa tapauksessa järjestelmä sallii pientä profilointia, jolloin esim. iAd-mainoksia voidaan kohdentaa tarkemmin kuluttajan maksuhistorian perusteella.

Crone Consulting LLC:n mukaan Apple on valmistanut jo prototyypin kauppiaille soveltuvasta NFC-maksupäätteestä, ja näitä päätteitä voitaisiin jakaa kaupoille jopa ilmaiseksi, jotta NFC-hurmos saataisiin mahdollisimman nopeasti aikaiseksi.



iPhonen lisäksi Apple voisi sisällyttää NFC-tuen myös iPadeihin ja iPod toucheihin.

Applen lisäksi myös Googlelta odotetaan vastaavaa maksujärjestelmää, joka toimisi NFC-siruilla varustetuissa Android-puhelimissa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (5)

Tnoi
Tnoi

2

iPay, iWallet etc? Mikä tahansa vanha keksintö, joka nimetään uudelleen ja varustetaan pienellä i-kirjaimella saa taas Jobbsin ja tuhannet apple fanboyt laukeamaan housuihinsa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

@2

Aivan totta. Oletetaan, että Apple tuo tämän "vanhan keksinnön" iPhoneen ensi kesänä. Monet tulevat innoissaan. Siksi että se tulee Applelta? Siksi että nimi alkaa pienellä i:llä? Siksi että Jobs on jumala? Ei mitään näistä.

Innostus johtuu siitä, että se tulee olemaan tavalliselle (ei-Japanilaiselle) käyttäjälle ensimmäinen helppo tapa käyttää puhelintaan ostoksiin reaalimaailmassa. Tähän siis tarvitaan muutakin kuin pelkkä suru puhelimeen. Tarvitaan softaa

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

...

Tarvitaan softaa puhelimeen, tarvitaan laitteita kauppoihin, tarvitaan infrastruktuuri, jolla raha veloitetaan käyttäjältä ja riittävän suuri koukku jotta kehitys saadaan "kickstartattua".

Applella on lähes kaikkien iPhone-käyttäjien luottokorttitiedot ja muu iTunes Store -infrastruktuuri. Jos tällainen iWallet palvelu lanseerataan lanseerataan se jonkun partnerin, esimerkiksi Starbucksin, kanssa. Näin saadaan ihmiset heti käyttämään tuotetta ja markkinoitua sitä niin, että muutkin lähtevät mukaan.

Nexus S:ssa on NFC-piiri. Mitä sillä voi tehdä? Eipä juuri mitään. Näetkö eron pelkän tekniikan/speksin ja loppukäyttäjälle tehdyn, viimeistellyn tuotteen välillä?

Vastaa
aj84
aj84

5

Loistavaa. Tätä onkin odotettu syvässä hiljaisuudessa. Vielä kun päästäisiin eroon Hotzin tyylisistä idiooteista lopullisesti niin saattaisi olla jopa turvallinen käyttää :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.