Microsoft sallii työntekijöilleen softakehityksen omiin nimiin

1
Teemu Laitila

Microsoft sallii työntekijöilleen softakehityksen omiin nimiin
Microsoft on ottanut käyttöön lisää keinoja joilla se yrittää vauhdittaa mielenkiintoisten sovellusten syntymistä Windows Phone -älypuhelinalustalle. New York Times -lehden mukaan yhtiö on päättänyt höllätä työsopimustensa kohtaa, jonka mukaan kaikki työntekijöiden sekä työssä että vapaa-ajalla luoma aineeton omaisuus ja sen mahdolliset tuotot kuuluvat yhtiölle.

Microsoft kannustaa nyt työntekijöitään käyttämään vapaa-aikansa Windows Phone 7 -sovellusten kehittämiseen. Kannustimena on työntekijän mahdollisuus pitää oikeudet sovellukseen itsellään sekä saada 70% menestyneen sovelluksen tuotosta itselleen.

Kääntöpuolena taas vähemmän suosittu sovellus on riski lähinnä kehittäjälle itselleen, verrattuna esimerkiksi Googlen insinööreilleen tarjoamaan mahdollisuuteen, jossa työntekijät voivat käyttää 20% palkallisesta työajasta omiin projekteihin.



Mahdollisuus lisätulojen tienaamiseen on kuitenkin ottanut tuulta alleen Microsoftilaisten keskuudessa ja jo yli 3000 työntekijää on rekisteröitynyt kehittämään WP7-sovelluksia. Projektin tuloksena on tähän mennessä julkaistu noin 850 uutta ohjelmaa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
dnf/dns (vahvistamaton)

1

Kohtuu hyviä viilauksia Microsoft tehnyt ehtoihinsa, mutta avoimen koodin ohjelmiin toki toivoisi vielä muutosta. Tai vaihtoehtoisesti jos rinnalle jää kauppapuolena jokin Nokian OVI puotikin, niin jos edes siellä hyväksyttäisiin avoimetkin. Itse toki koodaisin suljettua kun en kehtaa koodiani julkaista. :D

Mitä näin muutoin Nokia <3 Microsoft liittoon tulee, niin ihan hyvin tuo Microsoft yhteistyö näytetään ottavan vastaan loppupeleissä tuolla rapakon takanakin..

http://www.taloussanomat.fi/informaatioteknologia/2011/02/28/yhteistyo-nokian-kanssa-kiinnostaa-kovasti/20112866/12

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.