HTC:n nousu jatkuu edelleen

6
Teemu Laitila

HTC:n nousu jatkuu edelleen
Taiwanilainen matkapuhelinvalmistaja HTC on ilmoittanut vuoden ensimmäisen neljänneksen liikevaihdon ja nettotuloksen yltäneen kaikkien aikojen korkeimpiin lukemiinsa. Kulunut vuosineljännes oli HTC:n osalta jo neljäs peräkkäinen vahvasti plussalle päätynyt neljännes.

HTC on muutamassa vuodessa noussut Android-valmistajien kärkijoukkoon ja nyt julkistettu tulos oli jopa yhtiön omia ennusteita parempi. Edellisen neljänneksen aikana HTC myi yhteensä 9,7 miljoonaa älypuhelinta, mikä on tarkoittaa huimaa 192 prosentin kasvua verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen ja 6 prosentin kasvua edelliseen neljännekseen verrattuna.

Liikevaihtoa kertyi 3,6 miljardia dollaria, joka on 174,5 prosenttia isompi vuosittaisella tasolla. Liikevaihdosta liikevoittoa oli 517 miljoonaa dollaria, joka lähes kolminkertainen määrä viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen nähden.



Seuraavan neljänneksen aikana HTC aikoo laitteiden valmistuksen lisäksi panostaa vahvasti omiin sisältöpalveluihinsa, erityisesti HTC Watch -palveluun, joka tarjoaa videosisältöjä käyttäjille. HTC uskoo yhtiön liikevaihdon kasvavan myös seuraavalla neljänneksellä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (6)

Bluejack
Bluejack

4

Lainaus:

Jupsu
jos ei päivityksiä alle vuoden vanhoihin luureihin ala kuulua, jää tämä htc viimeisekseni..

Jos,et senseen ole rakastunut vaihtoehtoja , on ollut tarjolla piparkakulle ties miten kauan?
Ikävä myöntää notta stock-versiot ei kata tietyissä tapauksissa puoltakaan mitä android-liittymänä voisi tarjota käyttäjälleen.

Vastaa
crgee
crgee

5

Ja vaikka olisi rakastunut senseen kuten minäkin, on vaihtoehtoja silti olemassa. Ei tuohon omaan Desire HD:hn ole tulossa vielä hetkeen virallista piparipäivitystä mutta 2.3.3 siinä pyörii, Sense 2.1:n kanssa. Xda-developers helpottaa elämisen tuskaa.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

6

HTC:stä kuullut kokemuksia suurimmaksi osaksi vain positiivisia. Vielä kun tekisivät hyvän qwerty-puhelimen (mieluiten WP) niin voisi harkita leirin vaihtoa. (Desire Z ei todellakaan ole hyvä qwerty).

Huikea on ollut kyllä HTC:n menestys. Paljon kiinnostavampi android-luuri kuin Samsung tai SE, vaikka mistään näistä ei kokemusta _liikaa_ kuitenkaan ole. Mielikuvat ja kaverikokemukset jyllää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.