Videolla: Qualcomm esittelee uusien suorittimien suorituskykyä

8
Matti Robinson

Videolla: Qualcomm esittelee uusien suorittimien suorituskykyä
Prosessoreiden ja grafiikkasuorittimien kilpavarustelu käy kuumana matkapuhelinrintamalla. Samsung lupaa ensi vuodeksi tuplaavansa matkapuhelimissa käytettävien suorittimien kellotaajuuden, eivätkä he ole ainuita. Qualcomm kertoi viime viikolla, että seuraavan sukupolven Snapdragon-suorittimet hyrräävät parhaimmillaan peräti 2,5 gigahertsin kellotaajuudella.

Qualcomm jatkaa nopeiden kännykkäprosessoreiden mainostamista YouTubeen ladatuilla videoilla, joilla kerrotaan teknologian kehityksestä ja verrataan suorituskykyä kilpailijoiden tarjontaan.

Ensimmäisellä videolla esitellään Qualcommin referenssipuhelinta, joka on tarkoitettu kehitys- ja testauskäyttöön. Puhelimen sisuksiin on istutettu kaksiytiminen, 1,5 gigahertsin MSM8660-suoritin ja Adreno 220 -grafiikkakiihdytin. Lisäksi puhelimesta löytyy likipitäen kaikki mahdollinen, 13 megapikselin kamera, HDMI-ulostulo, USB On The Go, microSD-muistikorttipaikka, WLAN, GPS, jne.



Jälkimmäisellä videolla Qualcomm esittelee uuden sukupolven Snapdragon-suorittimien videotoisto-ominaisuuksia, jotka mahdollistavat muun muassa HTML5-nettivideon ja 1080p-täysteräväpiirtovideoiden sulavan toiston. Toisen sukupolven yksiytimistä Snapdragon-suoritinta verrataan Nvidian kahdella ytimellä varustettuun Tegra 2 -alustaan.





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
Galaxy S2 (vahvistamaton)

2

DMI,mahtaako jo olla versiota 1.4 (eli tukee autostereokooppista 3D-ominaisuutta)?. :)

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

5

On kyllä mielestäni aika outoa mainostaa fullhd:tä puhelimessa ja vielä sanoa että sama elämys, jonka koet kotona fullhd telkkarista voit nyt kokea puhelimesta hahah!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

5@
>On kyllä mielestäni aika outoa mainostaa fullhd:tä puhelimessa ja
>vielä sanoa että sama elämys, jonka koet kotona fullhd telkkarista
>voit nyt kokea puhelimesta hahah!

Mikä tuossa naurattaa ? Nojatuolin mukiteline ?

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

7

No fullhd puhelimessa se siinä naurattaa. Fulhd telkkarissakin on niin pienet pixelit ettei ihmissilmä pysty niitä erottamaan normi katseluetäisyydeltä. Jos haluaan että fullhd:sta on jotain hyötyä niin pitää katseluetäisyyden olla 1.5 kertaa kuvan leveys joten onko hyötyä jos puhelimesta voi katsoa fullhd:tä ? Se tässä naurattaa, kas kun ei super hd:tä. Olisi sama asia jos puhelimessa olisi kaiuttimet jotka toistaisivat kaikki äänet 0:sta aina 40kHz:iin asti

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

8

7@ >se siinä naurattaa.

Totta että tavis talouksissa FullHD matskua katsotaan parin kolmenmetrin päästä ,jostain nuhansen pienestä 40" ruudusta. puoli HDkin riittäisi.

Siihenverrattuna jokin käsissäpideltävät isoruutuinen FullHD puhelin tarjoaa melkeimpä parempaa teräväpiirto kokemusta, vaikka yliampuvaa olisikin

Ja pitää muistaa että se puhelin voidaan kytkeä vaikka kuinkaisoon näyttöön mikä osa ideaa. Ja puhelimilli myös luodaan sitä teräväpiirto sisältöä.

Ja kannattaa muistaa että tuo rauta on tarkoitettu muihinkin kuin taskupuhelimiin, tabletit ja muut kannettavat sekä kiinteät laitteet.

Toinen idea tuossa on hehkuttaa raudan vääntöä, josta päästään tarkudueltaan järjelliseen tehokkaaseen 3D sisällön käisttelyyn.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.