Samsung lahjoitti hakkereille Galaxy S 2 -puhelimet

4
Teemu Laitila

Samsung lahjoitti hakkereille Galaxy S 2 -puhelimet
Samsung hakee positiivista julkisuutta tukemalla muokattujen käyttöjärjestelmäversioiden eli ROMien kehitystä uudelle Galaxy S 2 -puhelimelle. Suosittua CyanogenMod-ROMia Samsungin laitteille kehittävä atinm-nimimerkillä tunnettu kehittäjä kertoi Twitter-viestissään saaneensa Samsungilta Galaxy S 2 -puhelimen auttamaan CyanogenModin kehityksessä. Puhelimen saivat myös kolme muuta Teamhacksung-ryhmän jäsentä.

Tähän mennessä valmistajien suhtautuminen epävirallisten käyttöjärjestelmäversioiden asentamiseen on vaihdellut suuresti. Osa valmistajista lukitsee puhelintensa käynnistyslataajat, mikä vaikeuttaa suojausten kiertämistä. Toisaalta taas Sony Ericsson ja äskettäin myös HTC ovat ilmoittaneet jättävänsä puhelimensa lukitsematta kehityksen helpottamiseksi.



Vaikka laitteen hankinta on ROMien kehittämisen helppo osuus verrattuna ajureiden sekä muiden tarpeellisten osien suunnitteluun, Samsung ei ole aikeissa luovuttaa täydellisiä lähdekoodeja kehittäjille. Atinm:n mukaan kyse on kuitenkin lähinnä Samsungin omista velvoitteista muita yhteistyökumppaneitaan kohtaan.

Positiivisen julkisuuden osalta Samsungin veto vaikuttaa onnistuneelta, sillä CyanogenMod-kehittäjä lupaa Twiitissään olla enää ikinä puhumatta pahaa Samsungista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
eikai (vahvistamaton)

3

Atinm, codeworkx ja muut projektiin osallisethan ovat vain tehneet cyanogenmodista yhteensopivan galaxy ässälle ja tekevät samoin sgs2:selle. Eli he eivät ole olleet osallisena itse cyanogenmodin kehityksessä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.