Nokia ensi syksyn Windows Phone -julkistusten hännänhuippuna

12
Manu Pitkänen

Nokia ensi syksyn Windows Phone -julkistusten hännänhuippuna
Suomalainen matkapuhelinjätti Nokia esittelee viimeisenä ensimmäiset Windows Phone Mango -älypuhelimet. Kaikki sen kilpailijat julkaisevat omat tuotteensa aiemmin syyskuussa, samaan aikaan uuden iPhonen kanssa.

DigiTimesin teollisuuslähteiden mukaan syyskuussa Windows Phone -puhelimet julkistavat ainakin HTC, Samsung Electronics ja LG Electronics eli käytännössä kaikki Nokian pahimmat kilpailijat. Muiden valmistajien, kuten ZTE:n tai Acerin, osalta tilanne on vielä epäselvä. Fujitsu ehti jo esittelemään oman 13,2 megapikselin kameralla varustetun IS12T:n.

Nokia julkaissee puhelimensa vasta lokakuussa, jolloin sen on tarkoitus järjestää Nokia World 2011 -tapahtuma. Nokian tulevista puhelimista ei toistaiseksi tunneta muu kuin Sea Ray, joka on esiintynyt muutamilla verkkoon vuotaneilla videoilla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (12)

ypsilon
ypsilon

3

Jos Nokia meinaa Windows luureilla erottua, niin pitäisi kyllä olla ekana näissä julkaisuissa ja laitteiden pitäisi olla kaikin puolin muita wp7 luureja laadukkaampia.

Vastaa
ep_
ep_

4

Nokia jukaiseeistaa?
Olisiko tuo kuitenkin oikeinkirjoitrttuna julkaissee.

Ei ole nokian kannalta hyvä tuo että ova viimeisiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

5

Lokakuu on hyvä julkaisukuukausi joulumyyntiä ajatellen, mikäli känny tulee myyntiin samantien.
,,,vaikka en jonoon ole menossakaan... Mun valintani ollee Nokian N9

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

No, eipähän hätäillä. Juurihan sitä uutisoitiin useiden puhelimien saapuvan myyntiin keskeneräisinä. Mutta totta on, että jos WP:llä mennään, niin mennään sitten eikä meinata.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ffffg-11-g (vahvistamaton)

7

Toivottavasti nokialle annetaan suuren sopimuksen myötä kustomoida puhelimen ulkonäköä "mikkisoftan rajotuksista välittämättä" sekä lisätä omien patenttisalkkujen ohella teknisiä toiminnallisuuksia mitä muilla ei ole "mikkisoftan rajotusten takia" parempi vaan etteivät mene koskemaan käyttöliittymään niin saattaapi se ainakin toimia.

Vastaa
Eriol
Eriol

8

Vähintäänkin mielenkiintoista kyllä että Nokia pyrki "erottumaan" WP7:lla kun muut valmistajat tekevät samoja luureja myös Androidin lisäksi.

Nokia pystyy ehkä pitämään kohtuullisen markkinaosuuden entisen "laatuimagon" ansiosta mutta Nokian päivät suurimpana valmistajana taitaa olla luetut.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

@7 Nokia kertoi jo helmikuussa, että sen diili antaa sille luvan "muokata kaikkea". Käyttääkö se tuota oikeuttaan ja kuinka paljon jää nähtäväksi.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

@10 Muistaakseni ilmoittivat, "kaikessa viisaudessaan", etteivät muokka WP:tä. Luistaminen rautavaatimuksista onkin sitten eri asia. Mutta todella toivoisin, että Nokia kustomoisi laitteita softapuolella. Saisivat edes jonkin kilpailuvaltin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
penapp (vahvistamaton)

12

Nokian softaosaaminen huomioiden mahdollinen kustomointi saattaisi viedä käyttistä vain huonommaksi ja lisäksi käyttöjärjestelmäpäivitykset vaikeutuisivat. Nokian kannattaisi panostaa lisäpalveluihin ja erinomaisiin omiin sovelluksiin käyttöjärjestelmän kustomoinnin sijaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.