Nokia julkistaa loppukuusta Symbian-puhelimia

14
Matti Robinson

Nokia julkistaa loppukuusta Symbian-puhelimia
Nokia on lähettänyt lehdistölle kutsuja loppukuusta järjestettävää Symbian-tapahtumaan. Hong Kongissa järjestettävä tapahtuma jatkaa Nokian linjaa, jossa julkaisutilaisuuksia järjestetään enevissä määrin Aasiassa. Muun muassa SymbianWorld on kutsuttu 23. - 26. kuluvaa kuuta järjestettävään tapahtumaan.

Tiedossa olevista Symbian-puhelimista arvellaan julkaistaviksi Nokia 500, 600, 700 ja 701, joista on vuotanut kuvia ja tietoja verkkoon. Nokia 500 tunnetaan koodinimellä Fate, 600 koodinimellä Cindy, 700 koodinimellä Zeta ja 701 koodinimellä Helen.



Ainakin osa näistä uusista ja edullisista Symbian-puhelimista tulee sisältämään kosketusnäytön lisäksi peräti gigahertsin suorittimen. Vastaavan tehoisia suorittimia ei olla Nokialta nähty edes viimeisimmissä korkeamman luokan älypuhelimissa. 700-sarjan puhelimista löytyy tiettävästi Symbian-käyttöjärjestelmän uusin versio Symbian Belle.

Nokia järjestää lisäksi tämän vuoden puolella ainakin lokakuussa Lontoossa Nokia Worldin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (14)

ypsilon
ypsilon

1

mucho interstin. Kyllä symbian toimii paremmin 300 hintaluokan luureissa kuin android. Lisäksi nokialla on aika hyvää rautaa alemmissa hintaluokissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

2@
>eikö tuo Nokia 500 ole jo julkaistu?

Virallisesti julkistettu ja julkaisu arvio (kaupoihin) Q3lla

www.nokia.com/500

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jeppisjoo (vahvistamaton)

5

@3
Tilasivat varastoon miljoonittain 1GHz prosessoreja ihan muuten vaan, mitä ei ole ennen Nokian toimesta käytetty. Nyt niistä pitää päästä eroon dumppaamalla ne Symbianin kyydissä. Good thinking Sherlock!

Vastaa
jonir21
jonir21

6

Eipä noista 1ghz prossuista ole mitään lisähyötyä kun näissäkään ei todennäköisesti ole erillistä grafiikkapiiriä, eli prossu joutuu hoitamaan tämänkin puolen.

Vastaa
akse
akse

7

Windowssilla ei saada 100-200e hintaluokkaan vielä hetkeen mitään puhelimia, joten parempi julkasta edes jotain uutta sinnekkin, kunnes ilmeisesti "Tango" on valmis ja sinne sopiva rauta halvempaa jne.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

8

@6
Mitä väliä sillä raudalla puhelimissa on, jos se vain valitulla alustalla toimii!? En tajua vieläkään kuinka syvälle, varsinkin meidän osaavassa mediassa (tässä en tarkoita niinkään tätä sivustoa), on onnistuttu kaivamaan tämä puhelimien raudan tarve. Aiwan sama mikä prossu sielä on, kunhan se toimii.

Mitä olen mahdollisesta 700-sarjalaisesta sattunut protokoneena näkemään tai ainakin siis Symbian Bellestä, niin vaikuttaa hyvältä ja näyttävältä. Plus että akku kestää 3G:t päällä nyt jo päiviä. Jotain mihin muut ei ehkä niin hyvin pysty, ainakaan ilman virityksiä.

Odotan mielenkiinnolla kyllä. :)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

9

Kiinnostavilta vaikuttavat, itse voisin vielä yhden Symbian-puhelimen hankkia, kun Nokia onnistui tuon MeeGo-käyttiksen tulevaisuuden kusemaan. Tai, ainahan voin laittaa toivoni ZTE:hen, joka on kohta silmissäni jopa luotettavampi.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

10

@9
Jos vaan Nokia saa Symbiania päiviteltyä, niin itse uskon, että alustassa on vielä potkua. Monipuolisuuden mukanaantuoma monimutkaisuus kehittäjillä on yksi ongelma Symbianissa, mutta jos sen kehittäjät kiertävät, niin kuluttajat eivät asiasta mitään tiedä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

@10 Kyllä tuota luottoa Symbianiin löytyy. Uusimmat versiot vaikuttavat oikein loistavilta ja omaan käyttöön täydellinen. Mitä nyt niitä pieniä monimutkaisuuksia löytyy, mutta monipuolisella käyttiksellä on niitä lähes pakosti. ZTE:llä meinasin lähinnä MeeGo-luureja, joita himoitsen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

13

12@
> ehkä julkaistaan Anna

Anna on ollut kaupoissa jo koko kesän.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.