Stephen Elop kertoi lisää yksityiskohtia Nokian Windows Phone -strategiasta - tableteissa on mahdollisuuksia

10
Manu Pitkänen

Stephen Elop kertoi lisää yksityiskohtia Nokian Windows Phone -strategiasta - tableteissa on mahdollisuuksia
Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on kertonut lisää yksityiskohtia yhtiön tuleviin Windows Phone -älypuhelimiin liittyen. Elop kertoi suunnitelmista ollessaan vierailulla Kiinassa ja Intiassa.

Elop vahvisti että ensimmäinen Nokian uuden strategian mukainen puhelin tullaan näkemään tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä eli loka-joulukuussa. On käytännössä varmaa, että tuotteita esitellään lokakuun lopulla Nokia World -tapahtumassa.

Toimitusjohtaja paljasti myös, että Windows Phone -puhelimet tulevat myyntiin porrastetusti eri paikoissa eri aikaan. Kiinassa hänen tarkoituksena oli miettiä yhdessä operaattoreiden kanssa sopivaa hetkeä julkaista puhelimet juuri siellä.

Samaisessa haastattelussa Elop kertoi, ettei yhtiö halunnut valita Androidia puhelimiinsa, koska kuluttajat eivät olisi ehkä erottanut heitä muiden tuotteista. Nokia ei ole ainut valmistaja Windows Phone -leirissäkään, mutta yhtiö aikoo erottautua muista palveluiden avulla.



Intialaisen Livemintin haastattelussa Elop kertoi, että Nokialla asenne suunnittelun suhteen on muuttunut valtavasti. Insinöörit ovat kuulemma aiempaa innokkaampia keksimään uusia keksintöjä ja laitteiden innovatiivisuuteen panostetaan aivan eri tavalla kuin ennen. Tarkoituksena on tehdä kuluttajiin lähtemätön vaikutus myös edullisissa puhelinmalleissa.

Vaikka Nokia ei olekaan vielä mukana tablet-bisneksessä, niin Elopin mukaan Nokia näkee taulutietokoneissa kysynnän puolesta mahdollisuuksia. Hän ei suoraan suostunut kertomaan aikooko Nokia tuoda markkinoille tabletteja vai ei, mutta ainakaan hän ei tyrmää ajatusta.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (10)

Bodomed
Bodomed

1

Sellainen wp joka on simpukka tai edes kohtuullisen kokoinen slideri qwertyllä ois aika näppärä. :P Se slide qwerty vois olla jotain tyyliin C3 luokkaa. :P

Vastaa
tuckom
tuckom

2

Toi vaan hopottaa ja hopottaa ja mitaan nakyvaa ei ilmesty!!olispa niin etta julkaisusta kuukausi niin laite myynnissa !
ja olis kylla kannattanut pitaa myos meegoo mukana

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joopeppi (vahvistamaton)

3

"olispa niin etta julkaisusta kuukausi niin laite myynnissa !"

Nokiahan on menossa tuohon suuntaan. Esimerkiksi uudet Symbian Belle puhelimet julkaistiin viime kuun lopussa ja tänään on ensimmäiset erät 700 ja 701 mallia ovat lähteneet tehtaalta kuluttajille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

4

Tablet Windowsilla ja virustorjunnalla hidastamassa ja akkua syömässä ei innosta sitten yhtään. Tabletin ei tarvitse myöskään ajaa Windows-sovelluksia, koska sitä ei ole tarkoitettu tuottavaan työhön vaan viihdekäyttöön.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

Ai että mä vihaan tota jätkää.

Olisi jo pikku hiljaa aika julkaista niitä WP-puhelimia. Jotain konkreettista vaaditaan, pelkällä lupailulla ei myydä osakkeita.

Ja tabletteja vierastavana, Windows-tabletti (ei siis WP-tabletti?) herättää inhon puistatuksia. Yhtäkään w-tablettia en ole kokeillut, mutta pelkkä ajatuskin on puistattava. Toivotaan, että Nokian tulevat laitteet kääntävät minunkin pääni.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Wiskari (vahvistamaton)

7

"Yhtään w-tablettia en ole kokeillut"-idiootille: katsopa vaikkapa http://www.youtube.com/watch?v=p92QfWOw88I
Nokia tulee tekemään tablettinsa Windows 8-alustalle ja silloin kaikki laitteet puhelimesta tietokoneeseen hyödyntävät samaa käyttistä, jolla ei ole mitään tekemistä puistattelemasi nyky-Windowsin kanssa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

8

@7 "Olen hyvätapainen kommentoija enkä saa itkupotkuraivareita"-herrasmiehelle:

Jee, siisti video. Nyt mieleni muuttui täysin. Yritin tehdä juuri mahdollisimman selväksi omani (ja monen muun) syvän kammoksunnan Windows-tabletteja kohtaan, joka ei välttämättä ole aiheellista W8:n kohdalla. Siksi toivon pääseväni kokeilemaan noita laitteita itse, jolloin ne "kääntävät minunkin pääni". Yksi onneton video tuskin kuluttajien mielleyhtymää muuttaa, vai?

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

9

@7
Mielenkiintoisen oloinen videopätkä kyllä.
Hyvin paljon samaa "slide and something" ideaa kuin N9:n Maemo/Meego systeemissä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

10

Onko eflop koskaan maininnut sanaakaan meegosta? Noin niinkuin ihan btw tuli mieleen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.