Sony suunnittelee ostavansa Ericssonin ulos puhelinbisneksestä

7
Teemu Laitila

Sony suunnittelee ostavansa Ericssonin ulos puhelinbisneksestä
Sony suunnittelee ostavansa ruotsalaisen Ericssonin ulos yhtiöiden yhteisestä matkapuhelinbisneksestä, raportoi uutistoimisto Reuters. Yhtiöt ovat mukana yrityksessä 50 prosentin osuuksilla. Ericssonin puolikkaan hinnaksi arvioidaan jopa 1,3 miljardia dollaria eli 968 miljoonaa euroa.

Sonyn tavoitteena on siirtää myös puhelinten kehitys kokonaan omaan hallintaansa, mikä mahdollistaisi puhelinten tiukemman integroinnin yhtiön muiden palveluiden ja laitteiden kanssa. Tällä hetkellä Sony valmistaa itse muun muassa tablet-laitteita, joiden mukana toimitetaan yhtiön omia sisältöpalveluita ja jotka on liitetty osaksi Sonyn kodintekniikkatuotteita.

Sonyn osakkeenomistajat ovat suhtautuneet uutisiin varauksella ja yhtiön osakkeen arvo on laskenut muutamilla prosenteilla. Ericssonin puolella taas huhut ovat nostaneet osakkeen arvoa, sillä osaomistuksen SonyEricssonista nähdään olevan yhtiölle lähinnä rasite.



Sony ja Ericsson perustivat matkapuhelimia valmistavan yhteisyrityksensä vuonna 2001. Yhtiö valmisti muutaman menestyneen Sonyn Walkman-brändiin perustuvan puhelimen, mutta sen jälkeen SonyEricsson on pudonnut 9 suurimmaksi valmistajaksi. Yhtiö teki viime vuonna satojen miljoonien eurojen tappiot. Tämän vuoden tuloksen arvellaan myös jäävän miinukselle.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
Cougarpines (vahvistamaton)

2

Microsoft ja Nokia puolestaan perustivat matkapuhelimia valmistavan yhteisyrityksensä vuonna 2011...
Mitenkähän käy loppujen lopuksi?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

@1 ja 2: Hui, ei tullut tuo edes mieleeni. Pelottava uhkakuva, vaikka toki tämä tilanne on monella tapaa eri.

Ja sääli, jos Ericsson pudottautuu puhelinbisneksestä. Sillä kun on niin pitkät perinteet.

Vastaa
Anestic
Anestic

5

Onhan se nokian lähtö jo hyvin ilmoilla...

Mitenhän Sony? "Tämä järjestelmäpäivitys poistaa mahdollisuuden käyttää kolmannen osapuolen kuulokkeita"...

Vastaa
PJL78
PJL78

6

Sony voisi tehdä näin:
Suunnittelee uudenlaisen älypuhelimen uudella Tizen käyttöjärjestelmällä (esim. 3.8" tuumaisella näytöllä), integroi siihen laitteeseen joitakin Sonyn omia "palveluita" ja tekee älypuhelimesta markkinoiden moderneimman ja tyylikkäimän, mutta pitkällä akunkestolla ja hyvillä lisävarusteilla (kuulokkeet, autoteline, suojapussit jne.). Kaiken tämän kruunaa helpolla yhdistämisellä muihin Sonyn laitteisiin, kuten televisioihin, pleikkareihin, kotiteattereihin jne, mutta käyttää yhdistämiseen olemassaolevia standardeja, kuten NFC/Bluetooth/Wlan/Ethernet. Tekee puhelimeen oman käyttöliittymän jolla voi erottua positiivisesti muista puhelinvalmistajista ja hoitaa markkinoinnin ja mainonnan tyylikkäästi ja kunnialla. Antaa älypuhelimelle hienon nimen ja pitää sen nimen elossa vuosia, kunhan muistaa päivittää sekä ohjelmistot ja sisuskalut kerran vuodessa ainakin. Siinä on aseet kenelle tahansa menestykseen. Kuten iPhone on opettanut (paitsi Nokiaa), määrä ei ratkaise, vaan kaikki muu.

Vastaa
perhana
perhana

7

Eihän tämä uutinen Sony Ericsonin huonosta menestyksestä voi pitää paikkaansa, hehän alkoivat jo ajat sitten valmistamaan android puhelimia... toisin kuin Nokia joka jätti käyttämättä tämän loistavan menestyksen valttikortin.
(huom. sarkasmi)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.