Samsungin ja Applen patenttisota leimahtelee taas Australiassa ja Japanissa

1
Teemu Laitila

Samsungin ja Applen patenttisota leimahtelee taas Australiassa ja Japanissa
Kahden suurimman älypuhelin- ja tablet-valmistajan taistelu jatkuu nyt Japanissa ja Australiassa, jossa Samsung yrittää saada Applen uuden iPhone-mallin myyntikieltoon patenttiloukkaussyytteiden perusteella. Samsung on jättänyt oikeudelle iPhone 4S -mallia koskevia myyntikieltohakemuksia jo aiemmin Ranskassa, Italiassa sekä Hollannissa, jossa yrityksen vaatimukset kuitenkin hylättiin viime viikolla.

Japanissa jätetty hakemus koskee uusimman iPhone-mallin lisäksi myös iPad 2 -tablettia sekä edellisen sukupolven iPhone-puhelinta.

Asiasta uutisoivan Businessweek-sivuston mukaan Japanissa patenttiloukkaussyytökset koskevat yhtä teletekniikkaan liittyvää patenttia sekä kolmea käyttöliittymän patentoitua ominaisuutta. Australiassa hakemukseen liittyy kolme langattomiin yhteyksiin liittyvää patenttia. Älypuhelinten ydintoimintaan liittyvien patenttien perusteella haastaminen on kuitenkin käytännössä epävarmaa, sillä patenttilainsäädännön mukaan patentin haltijan on pakko lisensoida eteenpäin tiettyjen avointen standardien noudattamiseen vaadittavien tekniikoiden käyttöoikeus.



Yhtiöiden välinen umpisolmu on jatkunut jo pitkään. Australialainen oikeusistuin tuomitsi Samsungin Galaxy Tab 10.1:n myyntikieltoon Applen iPad-tablettien kopioinnista. Samsung oli aiemmin ehdottanut Applelle tarkemmin tuntematonta sopimusta Australian erimielisyyksien ratkaisemiseksi, mutta Applen mukaan sopimus ei ollut hyväksyttävissä.

Korealaisen analyytikkoyhtiön Daewoo Securitiesin työntekijä kertoi Businessweekille, että yhtiöiden välinen taistelu on kestänyt jo ennakoitua pidempään. "Tämänkaltainen tilanne ei ole hvyäksi kummallekaan yhtiölle ottaen huomioon yhtiöiden läheiset välit siru- ja näyttötoimituksissa. Odotamme osapuolten päätyvän sopuun ennen pitkää", Daewoo Securitiesilta arvioidaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

1

Molemmat saavat ainakin palstatilaa/mainosta huomattavasti näillä lakijutuillaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.