Kuvissa HTC:n ensimmäinen neliydinprosessorilla varustettu älypuhelin

18
Manu Pitkänen

Kuvissa HTC:n ensimmäinen neliydinprosessorilla varustettu älypuhelin
Pocketnow.com on vuotanut kuvan, jossa on sen mukaan HTC:n ensimmäinen neliydinsuorittimella varustettu älypuhelin. HTC Edge -nimellä kutsuttava puhelin käyttää Nvidian Tegra 3 -alustaa.

Edgestä löytyy reippaasti mittaa, sillä sen 720p-resoluutioisen näytön koko on 4,7 tuumaa. Paksuutta on noin 10 millimetriä. Pocketnow.comin mukaan prosessori on todennäköisesti mallia Tegra 3 AP30, jonka neljä ydintä tikittävät 1,5 gigahertsin taajuudella. Nelosia löytyy muualtakin teknisistä ominaisuuksista, sillä käyttöjärjestelmä on hyvin suurella todennäköisyydellä Android 4.0. Bluetoothissa ja Sense-käyttöliittymässä on saatettu myös siirtyä 4.0-versioihin.

RAM-muistia on gigatavun edestä, kun varsinaista tallennustilaa löytyy 32 gigatavua. Ensi vuoden ensimmäisellä tai toisella kvartaalilla julkaistavasta Edgestä löytyy kahdeksan megapikselin kamera.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (18)

Mysticiza
Mysticiza

1

Harvinaisen ruma puhelin, en kyllä ostais.
Tehoja kyllä löytyy, mutta mitä niilläkin tekee kännykässä. Ehkä se on kiva kertoa kaverille että on neliydinprosessori kännykässä mutta kyllä se sitten näkyy hinnassakin.

Vastaa
ep_
ep_

3

En kyllä enää keksi kyllä mitään miksi puhelimessa tarvitsisi noin rutosti potkua. Tietenkin jos tietokoneen meinaa korvata tolla niin silloin ehkä. Falloksenjatkeeksi tämä ainakin käy.

Vastaa
Themu
Themu

4

onhan tegralle pelejä/kehitteillä pelejä, mitkä ovat todella hyvillä grafiikoilla. Enemmän minua kiinnostaisi tuon akunkesto, kun omassa desire z:tassa kestää kaks päivää..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
muujusa (vahvistamaton)

6

just tätä mä tartten.. bemari ei kasvattanu ku 2,5cm jos täl sais toisen samanlaisen lisää

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

7

Tämän olisin saattanut voida ostaa, jos näytön koko olisi ollut 4 tuumaa... tai 4,2" ehdoton max jos reunukset todella pienet.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

9

Ihan kohtuullinen puhelin Mutta kättäjäkunta jää kyllä pieneksi. Eihän tuollaisia tarvitse kuin ne jotka käyttävät puhelinta tietokoneena. Neljä ydintäkin on hyvä mutta mitään hyötyä niistä ei kyllä saa ainkaan toistaiseksi. Vai voiko joku sanoa joitain ohjelmia mitkä tarvitsevat/tukevat neljää ydintä? Eli myynti ei varmasti ole mikään hirmuinen. Mutta ehkä tuo on esimakua mitä tulevaisuudesta löytää.

Vastaa
SJK
SJK

10

Jos tuossa on hdmi-liitäntä, niin tuohan toimii mainiosti kannettavana pelikonsolina. Android ICS kun tukee peliohjaimiakin. Siitä sitten vain pelinkehittäjät tekemään peleistään Android-käännöksiä :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
reijo ripuli (vahvistamaton)

11

@7

No osta sitten joku puhelin jossa on pienempi näyttö! Mitä sitä täällä kitisemään tuommoisista. Itse olisin ostanut iPhonen jos se olisi ollut nokia...tä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

12

Semmonen kun on ikänsä ajanut ladalla ,niin luulee sen olevan jotakin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

13

Neljä ydintä? 4,7 tuuman näyttö? 720p resoluutio? 32 gigaa. No huh huh! Kohtuullisen kermainen on. Itsekin kyllä vitsailisin tuosta falloksenkurottimesta, mutta se on jo hoidettu toisten toimesta. Tämähän on täysiverinen tabletti!

Näyttö on kyllä järkyttävän kokoinen. En ymmärrä, ketkä ostavat näin isoja luureja. Itselläni ainakin housujen tasku on liian pieni. (Paitsi tämän ostajilla, sillä seudulla ei ole muuta "viemässä tilaa"... Aah, oli pakko kuitenkin. Anteeksi. Häpeän.) Mutta nyt ei ole epäilystä Android-puhelimien ykköstykistä. Tuskin muissa puhelimissa, (edes tuolla hetkellä), on noin upeat speksit. Vai?

Saa kyllä jo melkoisia pelejä ynnä muuta koodailla, että tuon kaikki teho saadaan käyttöön. Tosin, kohtahan tähän voi ladata Xbox 360-emulaattorin ;D Ja viidennen ytimen idea vähäkulutuksisena kuulosta oikein fiksulta. Ehkä sitä muutoin niin surkeaa akkukestoa saadaan kasvatettua. (Ilman sen kummempia kikkoja ja Androidin virrankulutuksen tuntien, pitäisi tuota ladata joka kahdestoista tunti.)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nojustjoojee (vahvistamaton)

14

@6 juu noita bemarin romuja on paljon näkyny tien varsilla...
ja eikä tuo paljoa kasvata jos tullatteen kapulan hankkii :D
eikö se ala olla sama että ostaako tietokonee vai puhelimen...
puhelin on puhelin ja tietokone tietokone pidetään ne vielä erillää

Vastaa
Hannes84
Hannes84

15

Minä taas olen kyllästynyt pieniin puhelimiin, ja nimenomaan ostin tällä kertaa tarkoituksella isonäyttöisen HTC:n, jottei tarvitse näpräillä sen pienen näppäimistön kanssa. Millään puhelimella, tai edes tabletilla en leffaa katsoisi, mutta onhan noita musavideoita ja trailereita mukavampi katsoa 4,7 tuuman näytöstä, kun jostain pikkuriikkisestä.

Muuten olen samaa mieltä siitä, että neliytimistä puhelinta ei tarvitse kyllä kukaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
HenKKaZzZ (vahvistamaton)

16

Ihme natinaa, 4,7" mahtuu vielä hyvin farkkujen taskuun ja jos omaat isommat kädet niin paljon mukavempi käyttää kun nämä 3,7 - 4" nykyluurit. 4 ytimestä on hyötyä kun tuodaan uusia sovelluksia ja silmäkarkkia niin jaksaa vääntää niitäkin sitten. @13 minulla ainakin housun taskut ovat jalan ulkoreidellä ei sisäreidellä. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

18

Ja hetken päästä näitä on muillakin perässä kulkijoilla ja ihme vaan silloin ne rupeavat olemaan korvaamattomia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.