Asus Padfone myyntiin huhtikuussa - yhdistää tabletin ja älypuhelimen

7
Panu Roivas

Asus Padfone myyntiin huhtikuussa - yhdistää tabletin ja älypuhelimen
Asus on kiusoitellut tabletin ja älypuhelimen yhdistävää Padfonea jo pidemmän aikaa, mutta aiemmin tämän vuoden alkupuolelle ennustettu julkaisu on nyt tarkentunut huhtikuulle.

Asuksen MWC-messuilla virallisesti julkistama Padfone on varustettu 4,3 tuuman Super Amoled qHD -näytöllä ja järjestelmäpiirinä siinä toimii uusi Snapdragon S4, ja grafiikasta vastaa sen Adreno 225 GPU. Käyttöjärjestelmänä on Android ICS. Puhelimessa on 8 megapikselin kamera LED-salamalla, ja akun koko on 1520 mAh.



9,2 mm paksu puhelin voidaan upottaa tablettiin, joka tarjoaa sille 10,1 tuuman näytön, sekä yhdeksän kertaa suuremman akun. Engadgetin mukaan Asus aikoo myydä Padfonelle myös erillistä näppäimistöä Transformer-tablettien tapaan. Asus ei ole kuitenkaan lopettanut vielä tähän, vaan tarjolla on myös stylus, joka kuuleman mukaan toimii myös bluetooth headsettinä.



Asus kertoo Padfonen toimitusten alkavan huhtikuussa, mutta se ei paljastanut vielä hinnoittelua tai tarkempia tietoja julkaisumaista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (7)

Jarissimo
Jarissimo

1

Tämä on kiinnostava konsepti. Nykyisellään surffailen aika paljon puhelimelal varsinkin sohvaillessa, mutta tuommoisella se olisi mukavampaa kun voisi jättää tuon tabletin sohvalle ja tullessa iskeä siihen puhelimen kiinni, jotta näyttö kasvaisi, kuitenkin omat asetukset yms silyisi.

Emännälle tietysti samanlainen. Jos tuo näyttörunko olisi vielä erikseen myytävissä niin sellaisia runkoja voisi ostaa jonkun lisääkin, esim autoon yksi, joka olisi kiinteämmin kiinni.

Vastaa
ep_
ep_

2

Eli siis on käytännössä tuossa laitteessa voi olla läppäri, puhelin ja tabletti samassa pakkauksessa. Kelpaisi minulle. Luultavasti hinta kuitenkin jättää laitteen omalla kohdalla kaupan hyllylle. :(

Vastaa
yussef
yussef

3

Tuossa tosiaan olisi kaikki tarvittava, useimmat valmistajat kun jättävät tärkeimmän, nettiyhteyden, pois. Jäljellä on enää 2 ratkaisevaa puutetta:

3-kertaisella akkukapasiteetilla voisin jo harkita.
Hinnan täytyy tietysti myös olla kohdallaan.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

Aika jännä tuote. Tosin, jos kantaa mukana puhelinta ja kotona haluaa selailla nettiä, mutta puhelin ei täysin riitä (ja pöytäkone on liikaa), on monella jo valmiiksi läppäri/tabletti tätä varten. Niille, joilla läppäriä/tablettia ei ole ja uutta puhelinta hommaamassa, tämä voisi olla erittäin näppärä ratkaisu.

Nimi on kyllä minusta aika hirvitys. Padfone. Jotenkin ei... Ehkäpä "liian ilmiselvä".

Vastaa
Jeukku
Jeukku

7

Uutisessa on käsittääkseni pieni virhe. Itse tabletti tarjoaa 5x akkukeston ja erillinen näppäimistö kasvattaa sen tuohon 9x. Tarkat arvot ovat jääneet hieman epäselviksi muuten kuin jossain yhteyksissä mainittu tabletin 6600mAh lisäkapasiteetti.

Periaatteessahan noilla markkinointikertoimilla tuon pitäisi tarkoittaa että tabletilla saa yhteensä 7600mAh ja näppäimistön kanssa päästään jo jonnekin 14000mAh. Jos spekulointia vielä jatkaa siten että normaalilla 1500mAh akulla päästään noin päivän tehokkaaseen käyttöön niin tuolla kombolla pitäisi päästä teoriassa lähelle viikon käyttöaikoja vaikka tablettinäyttö ja näppäimistö oman osansa syövätkin. Konseptina suorastaan mahtava mutta kaikilla herkuilla hinta toki varmaan painuu yli tuhanteen euroon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.