Lumia 900 voitti näyttötestin, kovimmat kilpailijat puuttuivat

9
Matti Robinson

Lumia 900 voitti näyttötestin, kovimmat kilpailijat puuttuivat
Näyttöjä ja näyttöteknologioita testaava ja arvioiva DisplayMate on tehnyt tableteiden ja älypuhelinten näytöille testin, jolla pyritään esittelemään eroja näyttöjen erottelukyvystä ulkovalossa.

Puhelinten osalta mukana olivat HTC Desire, Motorola Droid X, Apple iPhone 4, Samsung Galaxy S ja Nokia Lumia 900. Nokialta siis mukana oli uusin Windows-puhelin, kun taas kilpailijoiden mallit olivat huomattavasti vanhempia. Applen tapauksessa tosin näyttö on uudessa mallissa samanlainen.

Testi päättyikin Lumia 900:n voittoon, jonka jälkeen seuraavat kaksi paikkaa menivät miltei identtisillä tuloksilla Applelle ja Samsungille. DisplayMate totesi voiton olevan niin kutsutun ClearBlack-teknologian mahdollistamien korkean kirkkauden ja vähäisen heijastumisen ansiota. DisplayMaten käyttämä CR HAL -arvo (Contrast Rating for High Ambient Light) oli Lumia 900:lla 90, iPhone 4:llä 80 ja Galaxy S:llä 77. Heikoiten pärjänyt HTC Desire sai CR HAL -arvoksi 15.



Tableteissa puolestaan Samsung Galaxy Tab 10.1 voitti, iPad 2:n ollessa toinen ja Kindle Firen kolmas. Testissä ei ollut mukana uutta iPadia, mutta aiempien DisplayMaten testien perusteella se sijoittuu Galaxy Tab 10.1:n ja iPad 2:n väliin.

Testikuvat löytyvät DisplayMaten sivuilta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

1

Ei se Nokia clear black mikään uusi tekniikka ole ja näyttöjä tässä vertailtiin ei uutuus puhelimia. Clear black on hyvä ulkokäytössä niin kuin mittaukset osoittaa.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

2

Vähän haiskahtaa tämä testi. Kilpailijoiden uudemmat mallit ovat tulleet markkinoille ennen Lumiaa, silti testissä vanhemmat mallit?!?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pekka1239 (vahvistamaton)

3

Kyllä se CB näyttö vie voiton, se on polarisoitu niin että auringon heijastumat onvat pienemmät. Kokeile katsoa lätäkköä aurinkoisella säällä, et näe pohjalle, laita aurinkolasit päälle tsadam näet lätäkön pohjalle.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

No ei tosiaan kovin yllättävää, että voitti, jos mukana eivät ole pahimmat kilpailijat. En tosin kyllä yhtään epäile CB-näyttöjen tai tässä tapauksessa erityisesti L900:n näytön erinomaisuutta. Olisi silti ollut huomattavasti kiinnostavampaa verrata Lumiaa muihin uusiimpiin huippukastin luureihin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jet9_9 (vahvistamaton)

9

"Kovimmat kilpailijat puuttuivat"
- Otsikko on harhaanjohtava. Apple lienee se kovin kilpailija ja sen uusin näyttömalli oli mukana testissä. Käytännössä siis vain Samsungin aivan viimeisin malli puuttui vertailusta. Nokiaa vain ihmeellisesti pitää sen kotimaassa joka välissä päästä lyömään tai vähättelemään - ja aivan aiheetta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.