Kyocera esitteli Android-puhelimen ilman kaiutinta

15
Teemu Laitila

Kyocera esitteli Android-puhelimen ilman kaiutinta
Japanilainen Kyocera on tuonut kotimaassaan myyntiin Android-puhelimen, joka kuljettaa äänen käyttäjän korvaan ilman perinteistä etupanelista löytyvää kaiutinta. Kyocera kutsuu tekniikkaa nimellä "Smart Sonic Receiver" ja se perustuu ääniaaltojen johtumiseen kuuloelimille kudosta pitkin värähtelemällä.

Kyoceran mukaan kyseessä ei ole sama luuta pitkin johtumiseen perustuva tekniikka, jota käytetään esimerkiksi kuulokojeissa vaan keraamisen muuntimen avulla puhelimesta tuleva ääni kulkee kudoksen lisäksi myös ilmassa värähtelemällä. Testiraporttien mukaan puhelin toimii loistavasti meluisammassakin tilanteessa, jossa normaalilla kaiutinpuhelimella voisi olla vaikeuksia. Kaiuttimen puute mahdollistaa myös uudenlaisen ulkoasun, jossa näyttö yltää käytännössä puhelimen yläreunaan saakka.

Smart Sonic Receiver -tekniikkaa käytetään aluksi kahdessa Japanissa myyntiin tulevassa puhelinmallissa. Toinen malleista peruskäyttäjille suunnattu perinteisempi simpukkapuhelin, mutta toinen on moderni Android-puhelin neljän tuuman AMOLED-näytöllä. Urbano Progresso -nimellä tunnettu Android-puhelin sisältää uusimman version käyttöjärjestelmästä (Android 4.0) ja Qualcommin MSM8655 järjestelmäpiirin, joka toimii 1,4 GHz:n taajuudella.



Koska kyseessä on Japanin markkinoille suunnattu puhelin, siitä löytyy paikallisia erikoisuuksia kuten televisioviritin, infrapunaportti ja kaksi erillistä NFC-sirua.

Kyocera aikoo lanseerata Smart Sonic Receiver -tekniikkaan perustuvia puhelinmalleja myös Yhdysvaltain markkinoille, mutta Euroopan julkaisusta ei ole tietoja.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (15)

Bluejack
Bluejack

1

Tätä voisi joissakin piireissä sanooo.. The Innovatioksi,mutta paskat.. ei tästä tehty edes inotesia tai invite kutsuja.

Vastaa
Boss93
Boss93

2

No eikös se normikaiuttimessakin ääni kuulu ilmanvärähtelyillä? Keksitte siis kaiuttimen uudestaan. Ainoo ero on vissiin perinteiseen se, ettei ilmaa välttämättä tarvita äänen siirtoon, vaan toimii myös kudosta pitkin siirtymällä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

4

@2 Onhan niita paneelikaiuttimia ja vino pino vehkeita, jotka muuttavat minka tahansa pinnan kaiuttimeksi. Joka tapauksessa joskus ne parhaat ideat on vain niitä simppelimpiä. Voisi kuvitella, että tälläinen olisi kestävämpi ratkaisu kuin normaali kaiutin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

Tuossa takakannessako se puuttuvan kaijuttimen paikka on, vai mihin nuo reijät on tarkoitettu.

2@
>No eikös se normikaiuttimessakin ääni kuulu ilmanvärähtelyillä?

Jäi tosiaan vähän epäselväksi, ensin kerrotaan että laitteessa ei ole kaijutinta ja sitten kuvaillaan millainen kaujitin siellä on.

Tuo linkki HTC Smartista kertovalle sivulla ei myöskään auttanut :-)

Vastaa
matso9
matso9

6

"Kaiuttimen puute mahdollistaa myös uudenlaisen ulkoasun, jossa näyttö yltää käytännössä puhelimen yläreunaan"

Hieno homma. Ehkä 20 vuoden päästä. Tässä puhelimessa onkin erityisen suuri yläreuna.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

7

6uutinen
> ja kaksi erillistä NFC-sirua.

Olisko niin että toinen olisikin paikallinen lyhyenkantaman totetus joka ei täytä NFC speksejä ja toinen NFC, jos siis ovat fyysisesti eri siruilla.

Vastaa
ep_
ep_

8

Ellen pahasti erehdy, niin jokatapauksessa tässäkin vehkeessä värähtelyn tuottaa käämi & magneetti -yhdistelmä. :)

Sitäpaitsi missä tarkalleenottaen menee kaiuttimen määrittelyn raja? Onko kaiutin laite jolla ylipäänsä saadaan aikaan ääntä? Vai ratkaiseeko joku tietty rakenteellinen asia? Tuota uutisen otsikkoa vain mietin.

Vastaa
perhana
perhana

9

"kaiuttimen" pohtijoille... jos lukaisee tuon thevergen uutisen, niin siitähän se toimintaa hieman valottava selitys löytyy:

"device's display conducts sound to your eardrum in two ways: through connective tissue, and through the air in your ear canal"

eli ainakin tuosta päätellen puhelimen näyttö tuottaa korvassa kuultavan äänen kahdella tavalla, kosketuksesta (tarkoittaisiko mahdollisesti korvanlehden kosketusta näytön pintaan?) ja ilman välityksellä.
Hyötynä on ainakin parempi kuuluvuus kovassa melussa, ja ehkäpä myös parempi yksityisyys jos puhelua ei voi kuulla muut kuin se jonka korva puhelinta koskettaa.
Puhelimen takakannessa olevat reiät sitten voivatkin olla vaikkapa soittoääntä varten ettei puhelinta tarvitse jatkuvasti korvalla pitää kuullakseen jos joku soittaa.

Vastaa
ep_
ep_

10

@9
Kyllä minä tuon tuoiminnan tajusin. Se vain, että pitäähän jonkin sitä näyttöä värisyttää. Ei se värähtely itsekseen synny, vaan kyllä siihen se jokin mekaaninen liike tarvitaan. Todennäköisesti (enkä kyllä muuta keinoa keksi) se värähtelijä on käämi & magneetti -yhdistelmä, joka (kas kummaa!) löytyy myös "tavallisesta" kaiuttimesta. :)

Vastaa
kikuu
kikuu

11

Siis varsinainen kaiutin tästä puhelimesta taitaa kuvan perustellaa ainakin löytyä, mutta "kuuloke" (kaiutinhan sekin on) puuttuu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

12

10@
>Todennäköisesti (enkä kyllä muuta keinoa keksi) se värähtelijä on
>käämi & magneetti -yhdistelmä, joka (kas kummaa!) löytyy myös
>"tavallisesta" kaiuttimesta. :)

Ei kaijuttimissa välttämätttä käämiä ja magneettia ole, muitakin tekniikoita on käytössä.

9@
>Puhelimen takakannessa olevat reiät sitten voivatkin olla
> vaikkapa soittoääntä varten

Jokin summeri?

Jos kaijutin puuttuu niin korvanapit on aika välttämätön, videoissa, peleissä, musiikin kuuntelussa, kaijutinpuheluissa jne.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.