Lehti: Lumiat eivät saa Apolloa -- ominaisuuspäivitys on kuitenkin tulossa

21
Manu Pitkänen

Lehti: Lumiat eivät saa Apolloa -- ominaisuuspäivitys on kuitenkin tulossa
Saksalaisen Wirtschaftswoche -talousjulkaisun saamien tietojen mukaan Windows Phone Mango -puhelimet, Nokian Lumia-mallit mukaan lukien, eivät tule saamaan Windows Phone 8 -päivitystä (Apollo). WiWon tiedot perustuvat Microsoftin- ja Nokia-lähteisiin.

Vanhoille Windows Phone -puhelimille on kuitenkin luvassa erillinen päivitys, joka sisältää samoja ominaisuuksia joita WP8:ssakin on. Lehden mukaa ominaisuuspäivitystä voidaan kutsua Windows Phone 7.6:ksi tai 7.7:ksi. Apollo ei tule tarjolle laitteistovaatimusten takia.

Tieto on toisaalta linjassa läheisistä Microsoft-kontakteistaan tunnetun Paul Thurrottin kommenttien kanssa. Se on myös ristiriidassa. Thurrottin mukaan yksi syy miksi Apollo ei tule nykyisiin Windows Phone -puhelimiin on se, että käyttöjärjestelmä vaatii taustalleen ytympää rautaa mitä nykyisissä WP-puhelimissa on. Thurrott totesi myös, ettei Apolloa tuoda nykyisille puhelimille edes osittain.



Nokia Caren kautta on toistaalta kommentoitu, että Lumia 900 -puhelin saisi Apollo-päivityksen. Nokialta kerrottiin Puhelinvertailulle, että kyseessä ei ole yhtiön virallinen kannanotto.

Lisätietoa aiheesta saadaan toivottavasti 20. kesäkuuta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (21)

arivesa
arivesa

3

Kysyttäessä WMC-12 tilaisuudessa,ei Nokialaiset WP8

päivitysmahikseen vanhoihin, vastanneet mitään.

Tyhmänkin luulisi tajuavan, mitä tuo tarkoittaa.

Totuus lie,ettei WP8 toimi vanhoilla 1,~G yksiydinprossilla.

Parempikin ettei,muuten olisi tosi antiikkia.Heti aluksi.

Siis:kaikki Lumia-käyttäjät saavat paikkoversion edellisestä.

Eli 7x? Ei pitäisi yllättää,jos on aikanaan lukenut asiasta.

Vastaa
dRD
dRD

4

Näinhän se toisaalta menee muissakin plättäreissä, joissain 6kk wanhoissa Androideissakaan ei ole näkyvissä ikinä - virallista - ICS-päivitystä. Apple lienee tuossa suhteessa parasta tukea tarjoava -- ihan originaaliin iPhoneen sai 3.x päivitykset, vasta sen jälkeen tuki loppui.

Mutta ans kattoo nyt, tuntuu olevan hirvittävästi ristiriitaista tietoa tuon Apollopäivityksen saatavuudesta. Sisällöstä nyt puhumattakaan.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

5

Uskon kyllä itse vielä että Apollo tulee.
Ei voida vedota siihen, että vanhoissa on vaan yksi ydin; onhan Apollonkin toimittava yhdellä ytimellä, ei muuten tule halpoja malleja ja ne ovat elintärkeitä.
Myöskään Apollo kalliille ja Tango halvoille ei oikein sovi kuvioon.
Ja vanhojen jättäminen ilman olisi pahin moka Microsoftilta koskaan ikinä.

Vastaa
arivesa
arivesa

6

@6: Ei hyödytä eikä voi vedota,kun ei vaan voi toimia.
Halpiskorvikkeet on luvattu "köyhille",mutta seiskasta.

JA moka olisi kai lähinnä Nokian? Eipä juuri MS:ia heiluta.

Sillä on yhteistyötä Samsungin kanssa jo nyt,missä rauta ei rajoita.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

7

Sä taidatkin joo olla MS:llä töissä... :)
Ja kannattaa myös perustella tai todistaa kantaansa. Samanlailla Samsungin rauta rajoittaa, koska MS on niin tarkasti määritellyt mitä saa käyttää joten valmistajien kesken ei juuri ole eroja.
Te Android-röllit voisitte ystävällisesti siirtyä toisiin uutisiin 'keskustelemaan'.

Vastaa
joksak
joksak

9

hmm.. toivomuslistalle menisi itsellä vielä parempi Skydrive-integrointi (nythän osa toiminnoista pitää vielä tehdä erillisellä appilla, toisaalta niinhän se tehdään muillakin alustoilla), vielä enemmän säätöjä sähköposteille ja uudistettu IE. Ja olisihan siellä varmasti WP8 listalla tulossa kaikkea muutakin kivaa, jos virallinen Apollo tulis, mutta enpä usko että jäisin kaipaamaan. Vaatia saa, mutta ei tavallinen sakki tarvi. Ja jos tarvii niin sitten ostaa uuden luurin.

Periaatteessahan tämä kommentti voi tarkoittaa ihan kumpaa tahansa, 7.6:ta tai 8:a - http://www.digitoday.fi/vimpaimet/2012/...ta/201229038/66

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

11

@10
Tuntuu jo melkeen, että ymmärryksessä on vikaa.
Missään ei ole siitä, mikä valmistaja tietää eniten. Juttuhan on niin, että Microsoft on tarkkaan määritellyt että minkälaista laitteistoa WP-puhelimissa saa käyttää, ja näin ollen millän valmistajalla ei ole etulyöntiasemaa liittyen Apollon päivitettävyyteen.
Ja toisekseen Nokialla on tiiviimpi yhteistyö Microsoftin kanssa kuin Samsungilla. Eikä mikään Ericsson liity tähän mitenkään

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

12

En tajua tätä nykytrendiä, jossa ollaan heti itkemässä ellei puhelinta päivitetä maailman tappiin saakka. Vaikka tätä Apolloa ei tulisikaan ekoille Lumioille, niin silti päivityksiä tulee aivan varmasti vielä useita, ja tuki säilyy vähintäänkin takuu-ajan. Nää firmat haluaa kumminkin ensisijaisesti myydä uusia puhelimia ja saada rahaa, eikä harjoittaa mitään hyväntekeväisyyttä. Muutenhan se olisi sama, kun lyötäisiin tekninen kehitys jäihin ja tehtäisiin vaan päivityksiä jo olemassa oleviin malleihin.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

13

Uusia laitteita pitäisi kaupata itse laitteen ominaisuuksilla ennemmin kuin käyttöjärjestelmän. Näinhän Apple tekee; vanhat laitteet saavat kauan uusimpia päivityksiä ja uusia myydään kuitenkin erinomaiset määrät.

Vastaa
teppoI
teppoI

14

@14

Näkisin että meteliä asiasta pitää lähinnä "pieni mutta äänekäs" ryhmä kuluttajia, jotka tiedostavat mitä ovat ostaneet ja missä mobiilimaailmassa ylipäätänsä mennään.

Tälle kuuluisalle "tavalliselle kuluttajalle" ei ole juurikaan merkitystä tuleeko päivitystä vai ei. Euroopassa puhelinta vaihdetaan muistaakseni noin 18 kuukauden syklissä (tai ehkä lähempänä 24 kk operaattorikytkyjen takia). Tuossa ajassa softa ei mielestäni ehdi vanheta mitenkään olennaisesti.

Tuohon samaan liittyen, puhelinvalmistajat tuskin ovat kiinnostuneita tarjoamaan päivityksiä edes maksua vastaan (kuten PC-maailmassa, jossa laitteen käyttöaikakin on useampi vuosi).

Nokian kohdalla asia on tietysti hieman ongelmallinen, koska yhtiön lanseeraamat puhelimet eivät ole olleet kovin kauaa myynnissä. Lumia 900 tuli myyntiin toukokuun lopulla -- olisi aika karua esitellä heti seuraavana kuukautena uusi ohjelmisto, jonka ominaisuuksia ei huippuluuriin saisi.

Tämän takia nykyisille WP-puhelimille tuodaan feature-päivitys, josta löytyy WP8:n olennaisimmat setit.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

15

Ihan totta, ns. "tavallinen kuluttaja" ei varmasti päivityksiä kauheasti kaipaa, mutta välillisesti voi se häntäkin puraista, jos oma käyttis jääkin liian vanhaksi jollekin halutulle softalle tai softaa ei löydy koska kehittäjää ei kiinnostanutkaan fragmentoitunut alusta. Myös tietoturvariskien kannalta päivitysten hitaus ja/tai puuttuminen on vähän huolestuttavaa.

Tuo puhelinvalmistajien mentaliteetti ainakin varmistaa, että iOS säilyy kehittäjien suosiossa jatkossakin, vaikka älypuhelinten osuudessa tulisikin seuraavina vuosina takkin. Ja varmasti osa kuluttajista on valmis maksamaan vähän enemmän laitteesta tietäessään päivityksen tai muutaman olevan tulossa.

Vastaa
arivesa
arivesa

17

Nokia,ymmärtääkseni,teki nykykapulat vahojen,Symbiania varten tilattujen,mutta edelleen jatkuvien osatilausten,pohjalle.
Samsungin WP7-ja Bada-mallit on toimineet tuplaydinprosessoreilla jo vuosia.Riittäviä WP8 käyttöön.
Nokia ei ole toistaiseksi raaskinut ostaa niitä vielä mihinkään.
900:kin muinaisella sinkulla.Ei toimi jatkossa.
Eikä kerrottu ostajille. Siis pimitys.
Totta,ettei kaikki tuosta kovin piittaa,mutta mielestäni petos.

Tuskin ovat markkinoilla enää ensi vuonna,joten who cares?

Paikkoja,eli korjauspäivityksiä,en ole tarvinnut.
Miksi? Simple,dear Watson,ei yhtäkään Nokiaa.Muut toimii paketista hautaan,syömättä akkua "virheen" takia,tai kuumenematta sietämättömästi,osaamatta ottaa yhteyttä lähimpään tolppaan.
Surkea suoritus,muiden ongelma.
En jää poismenoa suremaan.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

18

Huoh, yläkerrassa taas sitä tietämättömyyttä. Yhdessäkään nykyisessä WP-puhelimessa ei ole tuplaydinprosessoria.

Samsung-trollit voisivat ystävällisesti siirtyä muualle.

Vastaa
arivesa
arivesa

19

Ei ole,totta.
Pitää tarkistaa paremmin kuulemani.
Vasta Focus S II saa 2-tai 4-coren syksyllä,alueesta kuulemma riippuen.

Toisaalta Computex 2012 messuilla sanotaan WP8:n tulevan kolmena eri versiona,CPU:n mukaisina.

Kuinka nuo tullaan nimeämään,jää nähtäväksi.Siis mikäli totta?

Vastaa
Teknotieto
Teknotieto

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mysticiza:

Huoh, yläkerrassa taas sitä tietämättömyyttä. Yhdessäkään nykyisessä WP-puhelimessa ei ole tuplaydinprosessoria.

Samsung-trollit voisivat ystävällisesti siirtyä muualle.

Niin kauan kuin Nokia ei saa markkinoille Samsungin kaltaisia ja saman kokoisia 4,7" ja 5,3" tuuman puhelimia joissa on aito eurooppalainen 4g ja Windows Phone 8, Nokialla menee huonosti.

Jos Nokia ei tätä usko, sillä ei ole tulevaisuutta. Tämä on totuus.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

21

No toivottavasti ei saman kaltaisia, koska Samsungit ovat järkyttävän rumia. Isommille näytönkoolle tosin löytyisi varmasti ostajia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.