HTC:n Windows Phone 8 -avaus on nimeltään 8X

3
Teemu Laitila

HTC:n Windows Phone 8 -avaus on nimeltään 8X
Samsung on jo saanut pään auki Microsoftin Windows Phone 8 -järjestelmään perustuvien puhelinten osalta ja Nokian odotetaan seuraavan perässä ylihuomenna. Vähemmän yllättäen myös taiwanilainen HTC suunnittelee WP8-julkaisua, joka vuotojen perusteella kantaa nimeä 8X.

HTC:n julkaisu ei ole enää kummoinen salaisuus, jos useampia erillisiä julkisuuteen vuotaneita tietoja on uskominen. Aiemmin Accord-koodinimellä tunnetusta puhelimesta julkaistiin ensimmäinen kuva ja tekniset tiedot jo viime viikolla ja nyt julkisuuteen on putkahtanut virallinen myyntinimi ja puhelimen toimintoja esittelevä manuaalin osa.

XDA-Developers-foorumin jäsen Football kertoi twitterissä spekseistä, jotka vaikuttavat uskottavilta kun otetaan huomioon Microsoftin valmistajille asettamat tiukat laitteistorajoitukset. Ennakkotietojen mukaan 8X / Accord perustuisi MSM8960-suorittimeen eli käyttöjärjestelmä pyörittää kaksi 1,5 GHz:n taajuudella toimivaa Krait-ydintä. Super LCD 2 -tekniikkaan perustuvan 4,3 tuuman näytön resoluutio olisi 720p. Kameran kenno on kahdeksan megapikseliä ja laitteesta löytyy NFC-tuki ja microSD-paikka. Netissä keskustelua kuvan aitoudesta on kuitenkin herättänyt puhelimen ruudulla näkyvä Windows Phone 7 -version käyttöliittymä.






Myöhemmin julkaistu kaaviokuva puhelimen etupuolesta kertoo laitteen sisältävän esimerkiksi etäisyyssensorin sekä fyysisen kameranäppäimen oikeassa alareunassa muiden Windows Phone -laitteiden tapaan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (3)

ep_
ep_

1

Muotoilu muistuttaa jonkin verran Nokian Lumioita (ja ehkä eniten vuodettua/huhuttua Lumia 820:aa). Kovin paksulta näyttää tuo puhelimen ylälaita (näytön yläreunan ja puhelimen reunan välinen alue). Tosin ei se varmaan huono juttu ole, sillä olen huomannut, että jostain syystä näillä WP-puhelimilla on helppo onnistua katkaisemaan puhelu poskea hipaisemalla. Muutamalla eri WP:llä olen pari kertaa soittanut ja joka kerta puhelun katkaissut tai pitoon laittanut; Se on ongelma, johon en omalla Androidillani ole vielä törmännyt. Olempa kuullut valitusta Nokian Lumioiden omistajilta, että vahingossa katkaisevat puhelun poskellaan.

Toivottavasti HTC ei ehdi ennen Nokiaa (ihan vain siksi, että haluaisin vielä Nokian jaloillaan).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

2

ep:lle. HTC:n puhelut eivät katkeile poskikosketuksista ei Androidit eikä Windowsit.Minäkin olen kuullut noista Nokian onkelmista esim. N8 on siihen tosi herkkä.HTC.n ehtiminen Windows kasiin ei ole mitään kiirettä HTC on tehnyt jo niin paljon erilaisia Windowsseja että hiukankin maailmaa seurannut tietää se osaamis taidon.

Vastaa
ep_
ep_

3

@2
Ehkä se johtuu siitä, että kuulokkeen ympärillä on paljon tilaa ennen näyttöä, joten näyttöä ei vahingossakaan voi koskea poskellaan ;-). Noi ei oikeasti.

Empä niin väittänytkään, että HTC:llä nuo puhelut katkeilisi. Ja kuten viestissä mainitsin, on minulla Android-puhelin, joka nyt tarkemmin mainiten on juurikin HTC:n valmistama (Desire Z). Olen todella tyytyväinen siihen, ja kuten viestissäni kerroin, ei minulla ole ollut ongelmaa noiden puheluiden katkaisemisen kanssa. Tottakai on hieman karkeaa yleistää muutaman puhelinmallin perusteella, mutta tämöisen asian olen kuitenkin huomannut.

Tästä taas ei saa mitään selvää:

Lainaus:

HTC.n ehtiminen Windows kasiin ei ole mitään kiirettä HTC on tehnyt jo niin paljon erilaisia Windowsseja että hiukankin maailmaa seurannut tietää se osaamis taidon


Jos tuosta nyt jotain yritti saada selville, niin ilmeisesti yrität sanoa, että HTC osaa tehdä puhelimia. Mikäli tuota tarkoitit, en ole myöskään väittänyt ettei HTC sitä osaisi. Valitettavasti asia vain on niin, että en vielä ole nähnyt Nokian Lumioita paremmin toimivia Windows Phone -puhelimia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.