Samsungin muistipiirit eivät enää kiinnosta Applea

5
Janne Häyrynen

Samsungin muistipiirit eivät enää kiinnosta Applea
Reuters uutisoi, että Applen Samsungilta tilaamien muistipiirien määrä on vähentymässä selvästi. Samsung on ollut Applelle yksi tärkeimmistä muistipiirejä valmistavista yrityksistä. Tietolähteen nimeä ei ole liiketoiminnallisista syistä paljastettu.

Nimettömänä pysyttelevän tietolähteen mukaan on Samsung nyt jätetty kokonaan pois uuden iPhonen muistipiirien tuottajien listalta. Laitetta odotetaan julkistettavaksi 12. syyskuuta.

Uusiksi DRAM- ja NAND-piirien tuottajiksi on valittu japanilaiset Toshiba ja Elpida Memory sekä eteläkorealainen SK Hynix. Samsung on korvannut tilaajia uusilla, joista tärkein on Samsungin oma puhelinliiketoiminta.

Tietojen mukaan syynä eivät olisi Applen ja Samsungin väliset patenttikiistat, jotka viime kuussa toivat Applelle miljardiluokan korvaukset. Apple on sen sijaan pyrkinyt laajentamaan alihankintaketjuaan, jotta se voi paremmin vastata kysyntään tuotejulkistusten yhteydessä. Apple ja Samsung eivät ole virallisesti kommentoineet yhteistyön hiipumista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (5)

Jonahan
Jonahan

1

Ei oikeusdraama konsernin toisen osan kanssa varmaankaan ole pääsyy komponenttitilausten vähenemiselle, mutta ihmisiä kaikki ovat Applellakin, joten ei varmasti voi olla vaikuttamatta ainakin vähän.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sillattis (vahvistamaton)

2

En ihmettelisi jos olisi vain pitkänäköisyyttä Applelta. Pitämällä pienemmät valmistajat hengissä lisätään kilpailua mikä pitää hintakilpailun hengissä. Vain yksi, kaksi isoa toimijaa jotka voivat sanella hinnat ei ole hyvä juttu millään markkinalla. Ei edes Suomen ruokakaupassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
crap Apple@ (vahvistamaton)

4

TUHKANEn miettii nyt vaan,että mitä yhteistä on Applella ja Microsoftilla!.

Vastaa
aj84
aj84

5

Tässähän on nyt vain kyse siitä että ruokkivaa kättä ei kannata purra. Ei tarvitse olla analyytikko tajutakseen mistä tässä on kysymys. Applen komponentit ovat olleet iso osa Samsungin liikevaihdosta, joten ovat alkaneet ajamaan Korealaisia kyykkyyn useammasta suunnasta. Nähtäväksi jää miten muut tilaajat suhtautuvat Applen kantaan, koska osa saattaa jopa seurata perässä. Tämä siis ihan riippuvainen siitä pitävätkö Samsungia uhkana tuotekehitykselleen. Oma mielipiteeni asiasta on, että kyykkyyn vaan koko hela hoito.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.