Reuters: Uudet Lumiat ostavat Nokialle lisäaikaa

1
Valtteri Ahonen

Reuters: Uudet Lumiat ostavat Nokialle lisäaikaa
Nokian uudet Lumia-mallit ovat saaneet ympäri maailmaa hyviä arvosteluja, mutta se ei vielä yksin takaa niiden hyvää menestystä. Yhtiön menettäessä markkinosuuksiaan sekä tavallisissa matkapuhelimissa että älypuhelimissa, muodostuu Windows Phone -puhelinten menestys ensisijaisen tärkeäksi Nokian tulevaisuutta ajatellen, arvioi Reuters.

FIM Securitiesin analyytikko Michael Schroder ennustaa uusien Lumioiden yltävän parhaimmillaan noin kolmen miljoonan kappaleen myyntiin ennen vuodenvaihdetta. Tämä kuulostaa vähältä verrattuna esimerkiksi Applen iPhonen yli 26 miljoonan kappaleen myyntiin vuoden kolmannella neljänneksellä.

Reutersin mukaan esimerkiksi Kanadassa Windows Phonen uskotaan menestyvän hyvin niiden keskuudessa, jotka ostavat ensimmäistä älypuhelintaan. Ranskassa puolestaan ollaan mielissään siitä, että ihmiset tuntevat edellisten Lumioiden jälkeen Windows Phone -alustan hieman paremmin, eikä WP8-markkinointia tarvitse siis aloittaa aivan nollasta.



Joulumyynnistä odotetaan yhdenlaista merkkiä Nokian tulevaisuudesta. Se joutuu kuitenkin kilpailemaan kovassa joukossa esimerkiksi uuden iPhonen ja Samsungin Galaxy-sarjalaisten kanssa. Lisäksi muun muassa HTC on tuonut markkinoille omat WP8-mallinsa, jotka osaltaan syövät Nokian asiakaskuntaa jossain määrin. Analyytikot arvioivat kuitenkin, että uusien Lumia-mallien myynti riittäisi ostamaan Nokialle arvokasta lisäaikaa taistelussa kilpailijoita vastaan.

Menestyksestä ei ole mitään takeita, mutta viimeaikaiset merkit antaisivat osviittaa ainakin siitä, että valtavien tappioiden aika on ohi, ja yhtiön kassavirta on hiljalleen elpymässä - ainakin liike on ollut oikean suuntaista. Helmikuussa 2011, kun Nokian Microsoft-strategia julkistettiin, sanoi toimitusjohtaja Stephen Elop siirtymän kestävän noin kaksi vuotta. Se aika alkaa pian olla ohi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.