Googlelta kunnianhimoinen mobiilipeli - haluaa muuttaa käsityksen todellisuudesta

7
Sami Koivunen

Googlelta kunnianhimoinen mobiilipeli - haluaa muuttaa käsityksen todellisuudesta
Googlen Niantic Labs julkaisi tänään Ingress-mobiilipelin Android-laitteille. Teemana on maailmanlaajuinen mielenhallinta ja peliä on tarkoitus pelata ulkomaailmassa. Pelaaja valitsee alussa puolen pelimaailman kahdesta taistelevasta osapuolesta ja suorittaa fyysisiä tehtäviä Android-laitteessa olevan pelin avulla.

Ingressin tavoitteena on saada pelaajat ulkomaailmaan sekä ulkoilemaan että havaitsemaan ympäristöä uudella tavalla. All Things D -sivuston mukaan pelissä pelaajien on tarkoitus kerätä energiaa kävelemällä reittejä ja käyttää saavutettua energiaa antamalla sitä isompiin tehtäviin, joilla yritetään saada etua vastustajaan nähden. Pelin on tarkoitus kestää puolitoista vuotta ja siinä on sekä aloitus että lopetus. Nianticin mukaan luvassa on videoita ja välianimaatioita, joilla pelaajia informoidaan pelimaailman tilanteesta ja voimasuhteista.



Google Play -kaupan kuvauksen mukaan Ingress on maailmanlaajuinen yhteistyöpeli, jonka voittoon vaaditaan yhteistyötä naapurustoistoiden, kaupunkien ja valtioiden välillä. Googlen työntekijät ovat testanneet peliä viimeiset kuusi kuukautta. Peliin tarvitsee tällä hetkellä kutsun, jota voi pyytää Ingress-pelin kotisivuilta. Ingressiä voi pelata vain Android-laitteilla, mutta iOS-versio on tulossa parin kuukauden päästä.



Aiemmin tänä vuonna Niantic Labs julkaisi Field Trip -nimisen pelin, jonka idea perustuu myös ulkonaliikkumiseen mobiililaitteen kanssa.

Google julkaisi torstaina YouTubessa videon Ingress-pelistä.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (7)

simsim4
simsim4

1

Ylität tietä virtuaali maailmassa ja yhtäkkiä kärpänen tulee päin ja sitten huomaatkin että se onkin oikeasti bussi ja jäät alle. Ei kiitos pidän henkeni.

Vastaa
Pekka65
Pekka65

3

@2,3

Olettaisin, että saman suuntaisia kommentteja kuulivat myös ne jotka lukivat ensimmäisiä kirjoja...

Hienoa, että maailmasta löytyy näinkin ennakkoluulottomia henkilöitä!

Pelin idea tuntuu tutulta, toivottavasti käy paremmin kuin edellisille yrittäjille.

Vastaa
mniskane
mniskane

4

@3 joo... tuli kanssa mieleen, että vaikuttaa tutulta. No, uudella yrittäjällä on syvemmät taskut ja jo pelkkä "Google" brandi tuo muutaman miljoonaa latausta

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JesseKristian (vahvistamaton)

5

Ainakin Fable 3-pelin yhteydessä julkaistiin vastaavanlainen mobiilipeli osana pelimaailman kokonaisuutta. Tarkoituksena oli mobiililaite mukana käydä keräämässä rahavaroja oikeassa maailmassa liikkumalla. Nämä rahavarat sai sitten käyttöönsä itse konsolipelissä esim. Live-tilin kautta. Kuulostaa suhteellisen tylsältä ajatukselta mun mielestä tämä, mutta varmaan löytää oman pelaajakuntansa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.