Nokian uusien Lumioiden kamerapäivityksen jako on alkanut Yhdysvalloissa

8
Valtteri Ahonen

Nokian uusien Lumioiden kamerapäivityksen jako on alkanut Yhdysvalloissa
Pian Nokian uuden Lumia 920 myynnin alettua alkoi netissä levitä pettyneitä kommentteja kameran kuvanlaadusta. Ei niinkään paljon puhutusta hämäräkuvauksesta, vaan normaalissa valaistuksessa otetuista kuvista. Kuvissa on esiintynyt omituista sumeutta. Nokia lupasi pian korjata asian ohjelmistopäivityksellä, ja nyt sen jako on alkanut ainakin Yhdysvalloissa AT&T:llä.

Päivityksen eniten odotettu osa on ehdottomasti ollut kameran hienosäätö, mutta se tuo mukanaan myös muita pieniä korjauksia esimerkiksi Bluetooth-yhteyteen ja puhelimen käynnistykseen. Nämä muutokset eivät kuitenkaan loppukäyttäjälle juuri näy, varsinkaan jos kummassakaan ei ole aiemmin ollut ongelmia.

Näkyviä muutoksia kameran lisäksi on tehty viestit-sovellukseen, jossa on nyt monipuolisempia ominaisuuksia. Ainakin luonnosten tallentaminen onnistuu, minkä lisäksi edelleenlähetettäviä multimediaviestejä voi muokata. Lisäksi akun varauksen osoittamista on tarkennettu.

Suomessa ei päivitystä Nokian sivujen mukaan vielä ole saatavilla, mutta sitä on odoteltu tulevaksi ennen vuodenvaihdetta. Ainakin SlashGearin kokeilujen mukaan kameran päivitys on jotain odottamisen arvoista.



Päivitys 20.12.2012 7.54: Aivan kuten Mobiili.fi tiesi kertoa, Nokian blogissa on ilmoitettu päivityksen tulevan jakeluun Pohjois-Amerikan ulkopuolella vasta helmikuussa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
mokia @ (vahvistamaton)

3

Suomi on pieni markkina-alue Nokialle,vaikka onkin alkuperältään suomalainen.

Vastaa
SeppoLok
SeppoLok

4

En nyt viitannut kommentillani Suomeen. Kyseinen päivitys tuli jakeluun vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Eurooppa, Aasia ja Etelä-Amerikka ovat merkittäviä markkina-alueita kenelle tahansa, myös Nokialle.

Vastaa
JoniS
JoniS

5

tämän takia suosin itse open sourcea, jos valmistaja mokaa ja on kykenemätön toimittämaan korjauksen ensitilassa niin on hyvin mahd. saada korjaus ongelmiin toiselta taholta.

Vastaa
djtob
djtob

7

@6. Rölli kun jaksaa linkittää, koska ei ole koskaan koskenut Nokian tuotteisiin. Tämä oli tiedossa jo aikoja sitten. HTC kun otti itselleen päivityksen ja ne aiheuttivat jatkuvan bootti-kierroksia, Nokia ei ottanut vaan julkaisee vasta jälkeenpäin.

Yleisin ongelma ovat vanhat SIM-kortit, jotka uusilla sim-korteilla toimivat erinomaisesti.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

8

Hirvä hehkutus oli kuinka hyviä kuvia uudella PureView kännykällä saadaan. Totuus on nähtävästi toinen. Ilmakos kapulaa ei meinannut saada puoluettomiin testeihin. Nyt pitäis testiyksilöistä katsoa mikä softaversio taustalla jyllää (jopa purkaa koko kalikka?). Eli onko käynyt niin kuin taannoin rengastesteissä eli testiyksilöt olivat räätälöityjä testejä varten?

Olen nähnyt yllättävän huonoja 920:lla otettu kuvia. Niiden taso ei vastaa hehkutusta. Valitettavasti, vaikka kuinka toivon hyvää Nokialle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.