Google ja Motorola haluavat mullistaa puhelimet, työn alla "X Puhelin"

Teemu Laitila

Google ja Motorola haluavat mullistaa puhelimet, työn alla X Puhelin
Googlen omistamalla Motorolalla on työn alla uusi lippulaivamalli, joka on tarkoitus erottua nykyisistä huippupuhelimista uudenlaisilla ominaisuuksilla. Wall Street Journalin mukaan puhelin on tarkoitus julkaista ensi vuoden aikana, mutta kehitys ei ole sujunut ilman ongelmia.

WSJ kertoo nimettömiin lähteisiin vedoten, että Motorola on harkinnut muun muassa taipuisan näytön käyttämistä puhelimessa, mutta tekniikan kanssa on ollut ongelmia. Lisäksi yhtiö tutkii esimerkiksi keraamisia materiaaleja, jotka mahdollistaisivat uudenlaisia muotoiluratkaisuita. Yksi tärkeä painopiste kehitystyössä on myös kamera sekä kameran käyttöliittymä ja uudet ominaisuudet, jotka saattavat liittyä Googlen aiemmin ostaman kasvojentunnistustekniikkaa kehittävän Viewdlen tekniikoihin.

Teknisten ongelmien lisäksi WSJ raportoi Motorolalla olevan ongelmia alihankintaketjun kanssa.



Motorola on viettänyt hiljaiseloa sen jälkeen kun Google osti yhtiön elokuussa 2011. Motorolan markkinaosuus Android-valmistajien joukossa oli vain kolme prosenttia vuoden kolmannella neljänneksellä. WSJ:n mukaan Googlen toimitusjohtaja Larry Page on kuitenkin kehottanut Motorolan suunnitteluosastoa "ajattelemaan isosti". Pagen kerrotaan lisäksi luvanneen Motorolan käyttöön massiivisen markkinointibudjetin, kunhan tuotteita valmistuu.

Googlen ja Motorolan suhde herättää kuitenkin edelleen epäilyksiä aasialaisissa Android-valmistajissa. Google on tähän saakka vältellyt tarkasti Motorolan suosimista millään tasolla eikä Motorola esimerkiksi ole tehnyt vielä yhtään Nexus-laitetta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.