Kymmenen prosenttia Android-laitteista toimii Jelly Beanilla

5
Teemu Laitila

Kymmenen prosenttia Android-laitteista toimii Jelly Beanilla
Googlen viimeisimpien lukujen mukaan Androidin noin puoli vuotta sitten julkaistu Jelly Bean -versio löytyy runsaasta 10 prosentista Android-laitteita (kun mukaan lasketaan sekä 4.1- että 4.2-versiot). Samaan aikaan Gingerbreadin osuus laskee hitaasti.

Androidia syytetään usein sirpaleisuudesta eikä tilanne tosiaan näytä hyvältä. Joulukuun alkuun verrattuna Gingerbreadin osuus on kuitenkin uusimmissa tilastoissa tippunut jo alle 50 prosentin päätyen runsaaseen 47 prosenttiin. Samassa ajassa Jelly Beanin molempien versioiden osuus nousi yli 10 prosentin edellisestä runsaan kuuden prosentin osuudesta.

Yli 4.0-versionumeroitua käyttöjärjestelmää käyttää kuitenkin jo lähes 40 prosenttia kaikista Android-laitteista. Tuloksiin on tuskin odotettavissa dramaattisia muutoksia ennen kuin vanhempien 2.3-versioon perustuvien laitteiden kytkysopimukset loppuvat. Gingerbread julkaistiin jo runsaat kaksi vuotta sitten eli myös kytkysopimusten pitäisi päättyä lähikuukausina.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (5)

akse
akse

1

Julkaistiin kaksi vuotta sitten, mutta ekoissa laittessa, jotka tuli myyntiin oli milloin? :)

ps. Ekan kappaleen lopussa joku outo lause..

Vastaa
JussiFX
JussiFX

2

Kyllähän tosiaan kytky loppui pari kuukautta sitten, mutta uuden Android-laitteen sijasta itse heittäydyin WP-leiriin. Ei ainakaan lagaa, laahaa ja kaadu jatkuvasti.

Vastaa
ep_
ep_

3

@2
Niin riippuu minkä WP-laitteen hankkii. ZTE:n Tanya on ainakin täysi katastrofi. Eräällä tuttavallani on sellainen, ja se kaatuilee vähän väliä ja käynnistyy uudelleen itsestään vähintään kerran viikossa ja joskus se käynnistyy uudelleen jopa 3 kertaa peräkkän. Viestejä kirjoittaessa viestisovellus kaatuilee tuon tuosta. Ihan katastrofi koko laite...

Nokian Lumiat ovat kuitenkin toimineet mukavasti ja tosiaan rullaavat todella nätisti ja pehmeästi eivätkä ne tahmaile: Jopa nuo halvimmat Lumiat pyyhkivät lattiaa kalliillakin Android-puhelimilla toimivuudessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.