Ennuste: Googlen sovelluskauppa ylittää miljoonan rajan kesäkuussa

4
Teemu Laitila

Ennuste: Googlen sovelluskauppa ylittää miljoonan rajan kesäkuussa
Android-laitteille on nykyään tarjolla arvioiden mukaan noin 800 000 sovellusta ja nykyisellä tahdilla miljoonan raja rikkoutunee kesäkuussa. Google Play ja Applen App Store kilpailevat tällä hetkellä tasaväkisesti isoimman sovelluskaupan tittelistä.

Googlen kauppa kuitenkin kasvaa nopeammassa tahdissa ja Sociable.co-sivuston ennusteen mukaan Google Play ohittaa 900 000 sovelluksen rajan ennen huhtikuuta ja sen jälkeen miljoona rikkoutunee mahdollisesti jo kesäkuussa.

Kun yksittäisten sovellusten määrä lähenee miljoonaa, numeroilla ei käyttäjän kannalta ole juuri merkitystä. Innostuneinkaan älypuhelinnörtti tuskin asentaa juuri yli sataa sovellusta ja suuri osa sovelluskauppojen tarjonnasta on erilaisia sovelluksia samaan tarkoitukseen.


Valmistajien kannalta kyseessä on lähinnä kilpailu siitä, kuka saa kutsua kauppaansa isoimmaksi. Nykyisellä Android-laitteiden kasvutahdilla Apple tuskin saavuttaa Googlea ainakaan lukumäärissä. Laadun kanssa pelkillä numeroilla ei ole ollut ikinä mitään tekemistä.



Edit 6.1.2013 17:11 Korjattu miljoonat ja miljardit oikein.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (4)

pelce
pelce

1

Mitä itse olen huomannut ja minkä varmaan muutkin jo tietävät, on se että näillä luvuilla ei tosiaan ole juuri mitään virkaa.

Monet saman tekijän sovellukset toimivat iOS:lla paremmin kuin Androidilla ja iOS-sovellukset usein saavat myös päivitykset ensin jo pelkästään sen takia, että se on tuottoisampi alusta kuin Android. En silti vaihtaisi Androidin leiristä pois, mutta väittäisin että vaikka Applen App Storessa olisi 50k sovellusta, olisi se silti sisällöltään parempi kauppa kuin Googlen Play.

Vastaa
Quirzo
Quirzo

2

Jes, miljoona softaa. 800 000 niistä täyttä roskaa (paina nappia ja kuule pieru katsellen kolmea mainosta samaan aikaan), 150 000 toimimattomia, 10 000 ehkä toimivaa hyödyllistä?

No, onhan se silti hieno luku.

Vastaa
akse
akse

3

Turhia lukuja. Oliko tässä nyt kaikki taustakuvat ja kirjat yms? Ne ois pitäny jättää luvuista jo ajat sitten muutenkin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.