Microsoftin patentti tekee puhelimesta hienovaraisemman

7
Teemu Laitila

Microsoftin patentti tekee puhelimesta hienovaraisemman
Microsoft hakee patenttia toimintaperiaatteeseen, jota se kutsuu nimellä "huomiota herättämätön tila". Uudenlainen tila on tarkoitettu tilanteisiin, joissa äänet tai kirkkaat valot saattavat olla häiriöksi.

Patenttihakemuksessa kuvaillaan tilannetta, jossa käyttäjä haluaa vilkuilla puhelimeensa esimerkiksi teatterissa ollessaan. Vaikka puhelimesta ei kuulu ääntä, kirkas ruutu saattaa olla häiriöksi muille ihmisille.

Microsoftin ratkaisu ongelmaan on puhelimen laittaminen "huomiota herättämättömään tilaan", jonka käyttäjä voi joko kytkeä päälle itse tai puhelin voi tehdä sen automaattisesti erilaisten kriteerien perusteella. Sen lisäksi että äänet poistetaan käytöstä, Microsoftin patentihakemuksessa kuvaillaan näytön kirkkauden vähentämistä, taustakuvan korvaamista tummalla yhtenäisellä taustavärillä ja vain olennaisen informaation tuomista kotiruudulle. Kotiruudulla voitaisiin siis esittää esimerkiksi pelkkä kello.



Keksintö kuulostaa hyödylliseltä ja sille voisi teatterin lisäksi löytyä käyttöä myös kotioloissa. Puhelin voisi esimerkiksi pitää itsensä äänettömällä ja huomaamattomana niin kauan, kun makuuhuoneessa on pimeää.

Koska kyseessä on vasta patenttihakemus, "huomiota herättämätön tila" tuskin tulee Microsoftin puhelinkäyttöjärjestelmään ihan pian. Silti vaikuttaisi uskottavalta, että ominaisuutta pyrittäisiin hyödyntämään käytännössä jollain aikavälillä.

Edit 15.1.2013 14:54: Microsoft vasta hakee patenttia eikä sitä ole vielä myönnetty.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (7)

mrzombie
mrzombie

1

Aargh! Taas yksi tällainen ilmiselvä keksintö, jolle ei ikinä pitäisi myöntää patenttia missään tapauksessa. Nyt Microsoft pääsee estämään muita valmistajia kehittämästä mitään samankaltaista. :(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
köli (vahvistamaton)

3

Tuossahan kuvaillaan pienillä muokkauksilla n9:n standby-ruutua...

Vastaa
Lumikki
Lumikki

4

Miten voidaan hakea patentteja asioille jotka on ollut jo aikoja sitten olemassa. Naurettavaa koko patentti touhu.

Vastaa
ackalin
ackalin

5

Niin noihan jo vanhoja säätö juttuja joitta ollut Nokiassa vuosi kaudet jo ennen kuin robotti oli edes pilke isän silmäkulmassa. Tässä nyt varmaan haetaankin patenttia tuolle automatikalle ja sen tekniikalle. Esim. etukamera haistelis tulevaa valon voimakkuutta jaa säätää siten sitten sovitulla tavalla nuo puhelimen asetukset.

Vastaa
jpa00
jpa00

6

Itsellä on täysin vastaava Android-luurissani rakennettuna Taskerilla. Eli kännykkä sijainnin, ajan, ympäristön valoisuuden ym. mukaan säätää mm. ruudun kirkkauden, filtterin (tummentaa alle normaalin minimin), äänet jne. niin, ettei sen käyttö koskaan ole häiritsevää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

7

Ei mitään järkeä. Jonkun täytyy tehdä tällä kumileimasimen paukuttelulla ylimääräistä rahaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.