Nokian patenttisalkku kuihtuu, muistipatentteja myytiin

7
Sami Koivunen

Nokian patenttisalkku kuihtuu, muistipatentteja myytiin
The Next Web kertoo muun muassa immateriaalioikeuksiin keskittyvän Pendrell-yhtiön ostaneen Nokialta yhteensä 125 globaalia patenttia. Pendrell kertoo tiedotteessaan, että paketti sisältää valikoiman perustavanlaatuisia muistiteknologioita elektroniikkalaitteille. Patenteista 81 on luokiteltu merkittävimmiksi.

Tiedotteen mukaan globaalien markkinoiden odotetaan ylittävän 13 miljardia tänä vuonna myytyjen muistipatenttien osalta. Kaupan myötä Pendrellin ja Nokian yhteistyö tiivistyy ja Nokian on tarkoitus saada lisenssi kaikkiin patentteihin.

Nokia-pomo Paul Melin kertoo, että myynti mahdollistaa uuden muistiteknologiaosaston perustamisen Helsinkiin. Yhteistyön Pendrellin kanssa odotetaan edistävän muistiteknologioiden kaupallistamista. Pendrellin uutta Helsinki Memory Technologies -osastoa tulee johtamaan aiemmin Nokian muistiteknologiayksikköä johtanut Kimmo Mylly.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

Otsikko tarkoitus ei oikein avautunut.
Uutisesta jäi käsitys että ihan rahakas tiili, myytyjen Patenttien osalta 13Mrd markkina tänävuonna ja lisäksi saa lisenssin "kaikkiin" Pendrellin ? patentteihin.

Vastaa
kirkanen
kirkanen

4

Nokia näyttää tekevän hiljalleen kuolemaa, suunta näyttää nyt sen verran huonolta, mutta ei vielä kannata nuolasta. Nyt on keksittävä uusia markkina-alueita tietotekniikan osalta. Suomalaiset peliyritykset vaikuttavat päässeen hyvin alkuun, mutta IT-kuplan tyyppisiä piirteitä on jo alkanut ilmestymään. Sama juttu alkaa olemaan tässä koko älypuhelin touhussakin. Toivottavasti tämä olisi hyväksi Nokian menestymiselle.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

5

Hirveää ylidramatisointia. Nokia on myynyt jo pitkään patenttejaan ulkopuolisille saaden siitä myös omaa osinkoa. Yleensä patenttien "vartiomisen" ulkoistamisen muille tuottaa enemmän tuottoa.

Kaiken lisäksi kyseinen teknologia osasto kehittää myös uutta teknologiaa josta Nokia saa tulevat keksintöpatentit ilmaiseksi.

Vastaa
djtob
djtob

7

Kukaan ei vielä tiedä kuinka paljon patentteja Nokialla todellisuudessa on. Varmasti yli 10 000, ongelmaksi muodostuvat ne patentit, joita Nokialla on eri suomalaisfirmoja vuosien saatossa.

Nyt kun katsoin netissä, jos Nokia myi 125 patenttia ja tänä vuonna on uusia patentteja tullut 123 kpl. Tähän lukuun ei lasketa niitä, joita haetaan.

Dramatisointia tässä on yritetty ja on se aina parempi, että joku hoitaa Nokian patenttien valvontaa eikä Nokian itse tarvitse aikaansa tuhlata vaan keskittyä siihen omiin tekemisiinsä.

En minä ala yksikseni valvomaan ja peräämään oikeuksiani, koska siihen on olemassa tahot auttamassa. En vain halua tuhlata aikaani kun omia asioita pitäisi samalla hoitaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.