Huhu: myös Sonylta tulossa puhdas Android-versio Xperia Z -mallista

Teemu Laitila

Huhu: myös Sonylta tulossa puhdas Android-versio Xperia Z -mallista
Googlen Nexus-strategia on viime viikkoina laajentunut yllättäviin suuntiin, kun Google I/O:n yhteydessä paljastui muokkaamattomalla Androidilla varustettu versio Samsungin Galaxy S4 -mallista. Myös HTC:n One-mallista on tulossa vastaava versio.

Uusin huhu povaa sarjalle jatkoa Sonyn Xperia Z -mallin Google Editionin muodossa. Vaikka julkaisu ei ole vielä virallinen, se olisi erittäin loogista jatkoa Samsungin ja HTC:n julkaisuille. Androidgeeks-sivuston mukaan Sonyn sisäpiirilähde ei kertonut tarkemmin laitteen julkaisuajankohtaa, mutta virallisen uutisen pitäisi saapua heinäkuun aikana.



Sony on jo tähän saakka ollut yksi parhaiten laitteidensa muokkausta tukenut valmistaja. Yhtiö on muun muassa helpottanut Androidin open source -version asentamista laitteisiinsa, mutta virallisesta hyväksynnästä huolimatta tähän mennessä tarjolla ollut paketti on toiminut puutteellisesti. Vakaamman toiminnan lisäksi virallinen Google Edition -leima takaa tulevien päivitysten saapumisen Nexus-laitteiden tahtiin.

Vaikka Android-fanien kannalta Googlen aloittama käytäntö kuulostaa suorastaan unelmien täyttymykseltä, Google Edition -luurit ovat tällä hetkellä vain amerikkalaisten saatavilla. Jos ja kun uusi käytäntö vaikuttaisi laajentuvan useampiin puhelimiin, Google Edition -laitteiden saapuminen laajempaan jakoon voisi olla mahdollista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.