WhatsApp rikkoo ennätyksiä: 27 miljardia viestiä vuorokaudessa

2
Teemu Laitila

WhatsApp rikkoo ennätyksiä: 27 miljardia viestiä vuorokaudessa
Pikaviestipalvelu WhatsApp on kertonut saavuttaneensa uuden rajapyykin palvelunsa käyttömäärissä. Yhtiön ilmoituksen mukaa se käsitteli yhteensä 27 miljardia viestiä vuorokaudessa.

Viestimäärään on laskettu mukaan sekä lähetetyt että saadut viestit. Lähetettyjen viestien määrä oli ennätyspäivänä 10 miljardia viestiä ja vastaanotettujen viestien 17 miljardia. Yhtiön mukaan lukujen suurta erotusta selittävät ryhmäviestit, jotka nostavat vastaanotettujen viestien määrää suhteessa lähetettyihin. Viime huhtikuussa WhatsAppin toimitusjohtaja kertoi yhtiön käsittelevän keskimäärin noin 8 miljardia lähetettyä viestiä ja 12 miljardia vastaanotettua viestiä vuorokaudessa.

WhatsApp on yleensä vaitonainen palvelun tilastotiedoista, mutta viimeisimpien tietojen mukaan sillä on noin 200 miljoonaa aktiivista käyttäjää.



WhatsApp on yksi vanhimmista pikaviestien tarjoajista, mutta se ei ole enää markkinoilla yksin. Tekstiviestejä korvaavia pikaviestejä mobiilikäyttäjille tarjoavat esimerkiksi korealainen KakaoTalk, kiinalainen WeChat, japanilainen Line sekä intialainen Nimbuzz ja myös äskettäin muille alustoille laajentanut BlackBerry. Niistä Kiinan WeChat on lähimpänä WhatsAppin menestystä noin 195 miljoonalla aktiivikäyttäjällään. Merkittävä kilpailija on myös Facebook, joka tarjoaa Messenger-sovellustaan viestittelyyn Facebook-kavereiden välille.



Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan WhatsApp on ainakin suomalaisnuorten ykkösvalinta kavereiden kanssa viestittelyyn. Vaasan yliopiston teettämässä tutkimuksessa 83 prosenttia vastaajista kertoi käyttävänsä WhatsAppia.

WhatsApp on tarjolla useille mobiilialustoille Androidista iOS:n, Symbianiin, Windows Phoneen, Ashaan ja BlackBerryyn.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Holiofattu (vahvistamaton)

1

Ja kuinkas suuri osa näistä viesteistä menee NSA:n palvelimien kautta? Kaikki? Miksi kaikki suuret teknologiayritykset ovat USA:sta? Tai viimeistään myydään USA:han kun kasvavat tarpeeksi isoiksi?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jfjfjfjfjf (vahvistamaton)

2

Eipä saatana anna tämä paska rekisteröityä. Kokeiltu kahdesta eri liittymästä eikä viestiä tule jolla tilin saisi aktivoitua. Missä vika?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.