WSJ: Tämän takia Microsoft ei halunnut ostaa Nokiaa

2
Manu Pitkänen

WSJ: Tämän takia Microsoft ei halunnut ostaa Nokiaa
Wall Street Journalin saamien tietojen mukaan Microsoft olisi neuvotellut Nokian kanssa tämän matkapuhelintoimintojen ostamisesta. Lehden lähteiden mukaan keskusteluita oltaisiin käyty jopa tässä kuussa, eli asia on varsin tuore.

Neuvottelut kuitenkin kariutuivat Nokian pyytämään hintaan ja yhtiön laskevaan markkinaosuuteen puhelinmarkkinoilla. Wall Street Journalin lähteet eivät kerro millaista summaa Nokia pyysi matkapuhelintoiminnoistaan. Keskustelujen jatkumista pidetään epätodennäköisenä.

Nokia hyödyntää nykyään älypuhelimissaan Microsoftin kehittämää Windows Phone -käyttöjärjestelmää, joka ei ole vielä pystynyt haastamaan kunnolla Googlen Androidia ja Applen iOS:ää. Microsoftin on huhuttu kehittävän omaa älypuhelinta.



Ostospekulaatiot ovat käyneet vilkkaina Nokian ympärillä viime aikoina. Huawei ilmoitti aluksi olevansa kiinnostunut Nokiasta, mutta peruutteli pian tämän jälkeen sanoissaan. Siemens etsii myös ostajaa Nokia Siemens Networksin puolikkaalleen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentit (2)

Nikotiko
Nikotiko

1

Minä kun jo luulin, että Nokian winukkaluurien myynti on lähteny raketinomaiseen nousuun. Vanhaa tietoa uutisessa, kenties? Lumiat on menny ainakin Virossa ios:n ohi, mikä ei sinänsä ole ihme.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

2

Ostoaikeet ovat varmasti totta sillä Nokia on ainut todellinen WP-valmistaja. Jos valmistajia on vain yksi, niin olisi rautavalmistuksen ja ohjelmiston turhaa olla eri yhtiöissä. Varmaan yksi syy miksi Microsoft on antanut entistä enemmän valtaa Nokialle päättää WP:n ohjelmistosta.
Mutta niin kauan kuin MS ei osta Nokian puhelinvalmistusta, niin Nokia on hyvissä asemissa. WP:ssä näkyy kasvun potentiaalia ja mahdollisuus sievoiseen markkina-asemaan on olemassa.

Kaiken lisäksi, mikäli WP alkaa menestymään siedettävissä määrin on Nokialla mahdollisuus tutkia muitakin ohjelmistovaihtoehtoja, mikäli tilanne MS:n kanssa käy tukalaksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.