Nokia on käynyt Samsungin kanssa huippusalaisia keskusteluja – uhkaavat paljastua

4
Manu Pitkänen

Nokia on käynyt Samsungin kanssa huippusalaisia keskusteluja – uhkaavat paljastua
Matkapuhelinyhtiö Nokia pyytää kalifornialaista oikeutta salaamaan tietyt Applen ja Samsungin välillä käytävän oikeuskäsittelyn dokumentit. Vaikka Nokialla ei ole varsinaista osuutta tapaukseen, pelkää yhtiö tiettyjen luottamuksellisten tietojen pääsyä julkisuuteen ellei dokumentteja salata.

Tiedot ovat niin arkaluontoisia Nokialle, ettei se halua edes paljastaa mihin salattavat asiat liittyvät. Kyse on Nokian ja Samsungin välillä käydyistä keskusteluista, joista tehdyt merkkinnät halutaan pitää visusti piirongin ylälaatikossa. Salauspyynnössä paljastetaan kuitenkin sen verran, että Nokian ja Samsungin välisillä keskusteluilla on tiettyjä yhtymäkohtia Nokian ja Applen vuonna 2011 solmimaan lisenssisopimukseen.

Pyynnöt salattaviksi vaadittujen dokumenttien käytöksi oikeuskäsittelyssä ovat tulleet Samsungilta.

Tapaus herättää tietysti kysymyksiä. Mikä on niin arkaluontainen asia, ettei julkisuuteen voi edes kertoa mihin se liittyy? Asian ilmi tuoneen FOSS Patents -sivuston Florian Mueller arvelee, että Nokia on neuvotellut Samsungin kanssa patenttien myymisestä tai lisensoimisesta. Kaupan kohteena olevista patenteista olisi hyötyä Samsungille Applea vastaan. Yksi mahdollisuus on myös, että yhtiöiden välillä oltaisiin neuvoteltu kauppaa Nokiasta tai sen osista.



Nokian salauspyyntö löytyy FOSS Patents -sivustolta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
intresting @ (vahvistamaton)

2

Tiedot ovat niin arkaluontoisia Nokialle,ettei se halua edes paljastaa mihin salattavat asiat liittyvät.Kyse on Nokian ja Samsungin välillä käydyistä keskusteluista,joista tehdyt merkkinnät halutaan pitää visusti piirongin ylälaatikossa. Salauspyynnössä paljastetaan kuitenkin sen verran,että (Nokian ja Samsungin välisillä keskusteluilla on tiettyjä yhtymäkohtia Nokian ja Applen vuonna 2011 solmimaan lisenssisopimukseen).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
rettinen (vahvistamaton)

3

Tiedot ovat niin arkaluontoisia Nokialle,ettei se halua edes paljastaa mihin salattavat asiat liittyvät.Kyse on Nokian ja Samsungin välillä käydyistä keskusteluista,joista tehdyt merkkinnät halutaan pitää visusti piirongin ylälaatikossa. Salauspyynnössä paljastetaan kuitenkin sen verran,että (Nokian ja Samsungin välisillä keskusteluilla on tiettyjä yhtymäkohtia Nokian ja Applen vuonna 2011 solmimaan lisenssisopimukseen)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
intresting @ (vahvistamaton)

4

rettinen
Laita vielä kolmannen kerran sama kopsattu teksti...uuvatti uuno!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.