Google otti käyttöön työkalun kadonneen Androidin etsintään

11
Teemu Laitila

Google otti käyttöön työkalun kadonneen Androidin etsintään
Google on ottanut käyttöön viime viikolla paljastamansa Android Device Manager -toiminnon, jolla voi paikantaa tai tyhjentää etänä kadonneen Android-luurin.

Android Device Manager on kuin Applen jo vuonna 2011 kaikille käyttäjilleen julkaisema palvelu Find My iPhone. Se näyttää kartalla kadonneen puhelimen sijainnin ja jos puhelimensa on hävittänyt esimerkiksi omaan asuntoonsa, sen voi asettaa soimaan täydellä äänenvoimakkuudella vaikka laite olisi äänettömällä. Jos taas puhelimen takaisin saaminen alkaa vaikuttaa epätodennäköiseltä, laitteen muistin voi tyhjentää etänä.

Jotta puhelimen tai tabletin voi paikantaa netin kautta, palvelu pitää olla kytkettynä päälle laitteen asetuksista (Asetukset -> Suojaus -> Laitteen ylläpitäjät). Tilan ja etäkäytölle annetut oikeudet (paikannus ja laitteen tyhjennys) voi asettaa erikseen. Asetukset löytyvät avaamalla sovellusvalikosta Google-asetukset -> Android-laitteenhallinta. Kun asetukset ovat kunnossa, palvelua voi käyttää osoitteessa https://www.google.com/android/devicemanager



Palvelu vaatii toimiakseen vähintään Androidin version 2.2. Sovellus on osa Google Play Services -pakettia, josta on oltava asennettuna tuorein versio.

Edit 11:28 Lisätty maininta käyttöjärjestelmän versiovaatimuksesta


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
nwpa (vahvistamaton)

1

Tätä palvelua hyödyntää sitten myös NSA ja CIA enpä uskaltaisi kytkeä sitä päälle.

Vastaa
_Johny_
_Johny_

3

Eipä löytynyt asetuksista tuota laitteen ylläpitäjät kohtaa. En myöskään löytänyt google-asetuksista Android-laitteenhallintaa. Käytössäni on htc explorer.

Vastaa
squi
squi

4

@1, tuo tieto on Googlella joka tapauksessa, oli toiminto päällä tai ei. Tämän avulla tuosta paikkatiedosta saa itsellekin jotain hyötyä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kura-Antero (vahvistamaton)

7

samanlainen siis kuten N9:n track & protect? Ja valitetaan että androidiin on paras sovellusvalikoima! My ass!

Vastaa
Lumikki
Lumikki

8

@4 Sehän se ongelma onkin, kyse ei ole pelkästään siitä onko asia hyödyllinen, vaan että kenellä se tieto ja kontrolli on myös.

Monet asiat voi rakentaa myös niin että yhtiöllä itsellään ei ole pääsyä kuluttajan yksityisiin asioihin. Mutta kun se yhtiö ajattelee omia etujaan, ei sen kuluttajan. Etenkin Google on sellainen yritys että heitä ei kiinnosta kulutajan yksityisyyden turvaaminen, heitä kiinostaa sen yksityisyyden rikkominen.

Esimerkiksi, sinulta on hävinnyt kännykkä ja oletetaan että se on toimintakuntoinen. Voisi rakentaa palvelun jossa henkilö soittaa toisella puhelimella siihen kännykkään ja antaa tarvittavan henkilön itsensä määrittelemän salasanan, niin kännykkä vastaa siihen automaattisesti antamalla sijaintitietonsa. Tässä ei tarvita sen yrityksen palvelua vaan se on kuluttajan itsensä kontrollissa.

Vastaa
xbkrypt0n
xbkrypt0n

11

@3
Suojauksen alta löytyy. Jos ei kuitenkaan näy sielläkään, niin lataile päivitykset play-storen kautta. Jos ei sieltäkään tarjoa, niin googlettamalla löytyy apk.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.