WhatsApp ei halua jakaa käyttäjiään muiden kanssa

Manu Pitkänen

WhatsApp ei halua jakaa käyttäjiään muiden kanssa
Älypuhelimille löytyy mielin määrin pikaviestipalveluita, joiden avulla voi lähettää tuttaville viestejä ilmaiseksi niin paljon kuin vain sormet antavat myöden. Vaihtoehtojen runsaus on hieno asia, mutta se aiheuttaa myös ongelmia: käyttäjät ovat pirstaloituneet usean toistensa kanssa epäyhteensopivien palveluiden kesken.

Jake Dynogicin mielestä ei ole oikein, että eri ihmisten tavoittamiseksi puhelimeen pitää asentaa useampi pikaviestisovellus. Hän päätti kehittää Disa-ohjelman, jonka kautta voisi keskustella ihmisten kanssa riippumatta siitä minkä palvelun päässä vastaanottaja on. Alusta asti oli selvää, että ohjelman piti toimia WhatsAppin kanssa.

Yhteensopivuutta alettiin rakentaa kunnes WhatsAppin lakimiehet vihelsivät pilliin. Sovellus oli ehtinyt alfa-vaiheeseen, joten WhatsAppilla regoitiin asiaan nopeasti. Lakimiehet vaativat kaikkien WhatsApp-kytkösten poistamista Disasta ja sen verkkosivuilta. WhatsApp haluaa pysyä suljettuna, eli sen palveluita voi käyttää vain yhtiön omien tuotteiden kautta. Disan kehittäjillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin noudattaa vaatimuksia.



WhatsApp-integraation poistaminen Disasta on iso takaisku, mutta sovelluksen kehittäjät ovat keksineet tavan miten Disan kehitystä voidaan jatkaa. Tavoitteena ei ole enää integroida WhatsApp-tukea Disaan, vaan yhteensopivuus on tarkoitus taata kolmannen osapuolen kehittämän laajennoksen avulla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.