Microsoft pyysi HTC:ltä: Asentakaa Windows Phone Android-puhelimiin

6
Manu Pitkänen

Microsoft pyysi HTC:ltä: Asentakaa Windows Phone Android-puhelimiin
Microsoftin uuden käyttöjärjestelmäryhmän johtaja Terry Myerson yritti viime kuussa taivutella HTC:tä asentamaan Windows Phone -ohjelmisto yhtiön Android-puhelimiin. Käyttäjä voisi itse valita kumpaa käyttöjärjestelmää haluaa käyttää. Asiasta uutisoi Bloomberg.

Sekä HTC:llä että Microsoftilla on isoja ongelmia niiden mobiilistrategian kanssa. HTC:n puhelinmyynti on ollut laskussa muutaman vuoden ajan ja se teki tappiota heinä-syyskuussa, kyseessä on yhtiön ensimmäinen tappiollinen neljännes yli kymmeneen vuoteen. Vuonna 2010 se oli maailman neljänneksi suurin älypuhelinvalmistaja, mutta nyt se on tipahtanut top 10:n ulkopuolelle. Microsoftin Windows Phonekaan ei ole lähtenyt lentoon, vaikka se vuonna 2011 saikin tukijakseen silloisen markkinajohtajan, Nokian.



Windows Phonen markkinaosuuden kasvattamiseksi Microsoft päätti pyytää HTC:tä asentamaan Windows Phonen sen Android-puhelimiin. Jos HTC suostuu ehdotukseen, ei sen tarvitsisi maksaa Windows Phone -lisenssistä täyttä hintaa. Lisenssi voisi olla jopa ilmainen.

HTC:n vastauksesta ei ole tietoa, mutta Bloombergin lähteiden mukaan yhtiön suunnitelmissa ei ole ollut julkaista uutta Windows Phone -puhelinta. Kiinnostus alustaa kohtaan saattoi laskea syyskuussa entisestään kun Microsoft kertoi ostavansa Nokian puhelinliiketoiminnan. Nokian Lumioiden osuus kaikista toimitetuista Windows Phone -laitteista on ollut yli 80 prosenttia, eli Microsoftilla on äärimmäisen vahva ote ekosysteemin ohjelmistoon ja laitteisiin.

HTC:n strategiana saattaa olla fokuksen kohdistaminen Kiinan isoon ja nopeasti kasvavaan puhelinmarkkinaan. Wall Street Journal kertoi elokuussa yhtiön kehittävän omaa Kiinan markkinoille räätälöityä käyttöjärjestelmää, joka on tarkoitus lanseerata tämän vuoden aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

1

Ihan yleisesti olisi hyvä, jos laite olisi laite ja ostaja voisi valita siihen käyttöjärjestelmän tarpeidensa ja mieltymystensä pohjalta. Ei tulisi turhaa vastakkainasettelua: "se puhelin on huono, koska siinä on X käyttöjärjestelmä" tai "ostaisin sen heti, jos se olisi Y käyttiksellä".

Vastaa
Perttu7
Perttu7

2

Toivottavasti eivät suostu. Sense 5 on ehdottomasti paras android käyttöliittymä eikä HTC pysty samaan tasoon Windows Phonella.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
monopolin väärinkäyt (vahvistamaton)

3

Microsoftilla on taas metkut ja kusetustyyli käytössä!!.Toivottavasti HTC ei mene lankaan!.Microsoft käyttää omaa monipoliasemaansa hyödyksi!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
monopolin väärinkäyttäjä (vahvistamaton)

5

@4 Tietokoneiden käyttöjärjestelmissä,totta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
bl3n (vahvistamaton)

6

toivottavasti toteutuu.
Sitten varmaan saataisiin tuo windows phonen käyttis raiskattua androidin puolelta ja sitäkäutta voisi olla mahdollista asentaa androidia lumioihin :-D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.