Apple puolitti iPhone 5c:n tilaukset – syytä huolestua vai ei?

4
Manu Pitkänen

Apple puolitti iPhone 5c:n tilaukset – syytä huolestua vai ei?
Kiinalaisen C-Technology-verkkosivuston mukaan Apple on vähentänyt iPhone 5c:n tilauksia, minkä takia puhelimen päivittäiset tuotantomäärät ovat pudonneet 300 000 kappaleesta 150 000 kappaleeseen. Sivusto väittää iPhone 5c:n kysynnän olleen odotettua heikompi.

Pienennetyllä tuotantomäärällä iPhone 5c -puhelimia valmistetaan vuosineljänneksessä 13,5 miljoonaa kappaletta (olettaen, että tuotanto on käynnissä viikonloppuisinkin). Aiemmalla tuotantotasolla yhtiölle olisi tullut vuosineljänneksen aikana 27 miljoonaa uutta myytävää iPhone 5c:tä.

Applen iPhone-toimitukset olivat alkuvuonna 37 miljoonaa kappaletta ja keväällä 31 miljoonaa kappaletta. Vuosi sitten heinä-syyskuussa iPhone-puhelimia toimitettiin vajaa 27 miljoonaa kappaletta. Näihin lukuihin suhteutettuna Apple näyttäisi ylimitoittaneen iPhone 5c:n alkuvaiheen tuotantovolyymin, mikä on ymmärrettävää sillä isojen markkina-alueiden myyntikanavien täyttöön tarvitaan paljon puhelimia. Myynnin alkamisen jälkeen yhtä suurta tuotantokapasiteettia ei enää tarvita.



C-Technologyn syksyn iPhone-vuodot osuivat monilta osin nappiin, mutta vielä saattaa olla liian aikaista julistaa iPhone 5c:tä hitiksi tai flopiksi.

Apple kertoi syyskuun lopussa, että iPhone 5s:n ja 5c:n myynti kohosi avausviikonloppuna yhteensä yhdeksään miljoonaan kappaleeseen. Uudet iPhonet tulevat myyntiin Suomessa 25. lokakuuta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (4)

Jonahan
Jonahan

2

Jahas, on taas se aika vuodesta kun näitä juttuja kirjoitellaan… Uutisessa on varsin ansiokkaasti näytetty, että ymmärrystä puhelinmarkkinasta ja laitteiden valmistamisesta löytyy, harmi että otsikointi on tuollainen linkbait.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

@3
"En ainakaan itse muista, että minkään iPhonen hinta olisi tippunut näin nopeasti julkaisusta"

En minäkään. Mutta se, että operaattorit kilpailevat keskenään subventoimalla 5c:ta enemmän ei ainakaan heti kuulosta Applen ongelmalta. Kukaan ei ole tainnut väittänyt Applen laskeneen hintojaan, vaikka siihenkin varmasti olisi varaa tarpeen niin vaatiessa.

"Käsittääkseni isossa maailmassa 5c:n saa liikkestä suoraan käteen missä värissä tahansa. Oliko tilanne esim 5:n kanssa sama?"

Viime syksynä 4S:n (joka oli samassa hintapositiossa kuin 5c nyt) saatavuudessa ei ollut ongelmia. Tilanne on siis pitkälti sama.

Pariin otteeseen viime vuoden aikana iPhone 4:n saatavuudessa oli ongelmia kun kysyntä alimmassa hintapositiossa ylitti tarjonnan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.