Applen iWatch-älykellon huhutaan lataantuvan langattomasti

1
Manu Pitkänen

Applen iWatch-älykellon huhutaan lataantuvan langattomasti
Applen iWatchista on naputeltu verkkoon jälleen uusia huhutietoja. Paikkansa pitäneitä tietoja iPhone 5s:stä ja 5c:stä syksyllä vuotaneen C Technologyn mukaan iWatch aiottaisiin julkaista vuoden 2014 lokakuussa.

Väite julkaisuajankohdasta ei ole sinällään ole mikään yllätys, sillä se on linjassa yleisen näkemyksen kanssa. Lisäksi Apple tuntuu sijoittaneen muutoinkin tuotejulkistuksensa syksyyn, kuten tänä vuonna on nähty. Älykellon julkistamisessa uuden iPhonen rinnalla voisi olla hyvinkin paljon järkeä (Samsung teki näin Galaxy Note 3:n ja Galaxy Gearin kanssa).

Kiinalaissivuston mukaan Apple ei ole tehnyt vielä lopullista päätöstä iWatchin näytön koosta, mutta prototyyppien kohdalla ollaan päädytty 100 milliampeeritunnin akkuun. Akun koko on samaa luokkaa kuin kuudennen sukupolven iPod nanossa, mutta se on selvästi pienempi kuin mitä Samsung käyttää Galaxy Gearissä (315 mAh).



Kellon akkukeston on kerrottu aiheuttaneen harmaita hiuksia Applen insinöörien päähän. Prototyypeillä on päästy yhden tai kahden vuorokauden akkukestoon, mutta Applen tavoitteena on saada venytettyä käyttöaikaa yhdellä latauksella ainakin neljään tai viiteen päivään. C Technologyn mukaan ongelmaa on yritetty lieventää langattoman latauksella, joka tekee akun latauksesta pykälän verran vähemmän-ärsyttävää.

Android-leirissä vallalla oleva ajatus tuntuisi olevan, että älykello on ranteeseen liitettävä laite, jolla tehdään samoja asioita kuin älypuhelimellakin. IWatchin akun koon perusteella Apple ei näkisi asiaa näin, vaan se on tehnyt kellostaan himpun verran yksinkertaisemman kapistuksen. Kyseessä saattaa olla useilla vähävirtaisilla sensoreilla varustettu terveys- ja kuntoilutuote, eli iWatch voisi olla Polarin Loopia tai Niken Fuelbandiä muistuttavan aktiivisuusrannekkeen ja älykellon risteytys.

Apple on ollut yhteyksissä muutamiin amerikkalaisiin terveysalan teknologiayrityksiin ja niiden työntekijöihin (AccuVein, C8 MediSensors ja Senseonics), jotka ovat tutkineet muiden muassa veren glukoosiarvojen mittausta ihokerroksen läpi. Terveyden lisäksi Apple on osoittanut kasvavaa mielenkiintoa liikkumiseen liittyvää dataa kohtaan (M7-suoritinpiiri). Ei pidä myöskään unohtaa, että Apple on rekrytoinut riveihinsä Nikelta kuntoilukonsultti Jay Blahnikin ja Innovation Kitchenin johtajan, Ben Schafferin.

Huhut ovat kuitenkin huhuja, eikä niihin kannata suhtautua kovinkaan vakavasti.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (1)

tataka
tataka

1

toivonmukaan ei ole samsungin s band tapainen.

Saa nähdä tuleeko jotain mikä tekisi siitä paremman kuin esim pebble, samsung gear tai sony smartwatch 2.

Arvosteluissa todettu että turhake ainakin vielä nämä älykellot verrattuna älypuhelimeen, tosin jos puhelin isompi esim yli 5.4 tuuman näytöllä niin sitten se helpottaa käyttöä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.