Huhu: Samsung panostaa älypuhelimissaan ensi vuonna 2560 x 1440 -resoluutioon ja silmäntunnistukseen

6
Juha Tuppi

Huhu: Samsung panostaa älypuhelimissaan ensi vuonna 2560 x 1440 -resoluutioon ja silmäntunnistukseen
Viimeisimpien huhujen mukaan Samsungin ensi vuoden panostukset kohdistuvat älypuhelimien QHD-näyttöihin ja silmäntunnistusteknologiaan.

ZDNet Korea -sivusto kertoi maanantaina saaneensa tietoja, joiden mukaan Samsungin asialistalla vuodelle 2014 kuuluvat muun muassa älypuhelimiin tulevat 2560 x 1440 -resoluution QHD-näytöt sekä silmäntunnistukseen perustuva lukitus. Lähteen mukaan teknologiat toimivat jo, ja yhtiö pyrkii saamaan ne massatuotantoon mahdollisimman pian.

Asiasta myös raportoinut Cnet arveli Samsungin uuden Galaxy S5 -älypuhelimen tulevan varustettuna silmäntunnistusteknologialla ja QHD-näytöllä. Heidän mukaansa yhtiön seuraava lippulaivapuhelin tullaan todennäköisesti julkistamaan helmikuussa mobiilialan maailmankongressissa (MWC) Barcelonassa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (6)

ZZboy
ZZboy

1

Eikö olis paras kun kerralla toisivat 5000x2500 näytön markkinoille, häh? Olen Kiinassa kulkiessani pannut merkille kuinka paljon Galaxy S3 ja S4 malleja näkyy katukuvassa. Nyt yksi kiinalainen tuttu puhkaisi kuplan, ei ne kuulema ole GS3/4 malleja vaan täysin samalta näyttäviä kapistuksia joissa on 800x600 tms. näyttö ja hitaampi prossu, hinta 180-250€. No jo minä ihmettelinkin. Harvempi näyttö riittää mainiosti videoiden katseluun ja kovin paljon muuhun ko. läpysköitä ei kuulema käytetäkkään. Kaikille on jo tuputettu TVn kautta kuinka nettirosvot vievät kaiken jos käytät Android laitteita netissä.

Toinen ihmetyksen aihe oli kun kävelin Shenzhenin Huaqiang kauppakatua, jossa melkein joka kolmas kauppa on Samsung ja joissa ei ollut yhtään asiakasta, myyjät vain seisoivat juttelemassa toisilleen. Todella kummallista, Oppo, Meizu, HTC kaupoissa ja tiskeillä oli kyllä ostajia. China Mobile, China Telecom ja China Unicom: Samsung pöydissä ei väkeä, iPhone pöydän ympärillä paljonkin. Mitähän on oikein tapahtunut, onko kansa päättänyt että Samsung on menneen kesän Lumia, vai ovatko kaikki Samsung fanit jo ostaneet tarvimansa laitteet.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mokia @ (vahvistamaton)

2

ZZboy. Eiköhän se Nokia ole jo menneen talven lumia,jota hehkutetaan vaan täällä suomessa (isänmaalliset Nokialaiset) ja tuskin näkyy kiinan katukuvissa kuin 1%-100%:sta!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
AivotontaPuuhaa (vahvistamaton)

3

Aivan järjetöntä hommaa. Jo esim Samsung Galaxy S3:ssa ruudulla olevat tekstit on niin pientä ripellystä ettei teksteistä meinaa saada mitään selvää. Ja fontin kokoa ei androidissa tietenkään voi säätää mieöeisekseen ja riittävän suureksi, jotta teksti olisi luettavissa. Ja kun jo ihan normaalikokoinenkin teksti on liian pientä luettavaksi, niin Androidissa esiintyvät normaalia pienemmät telstikoot on vain huono vitsi.

Resoluutioita kasvatetaan ujyään ajattelematta, että teksti pitäs pysyä euudulla riittävän suurena, jotta sen voisi lukea. Suuremmasta pikselitiheydestä ei ole yhtään mitään iloa kun normaalikokoinenkin teksti on liian pientä luettavaksi. Se on jo nähty, että suurempi resoluutio tarkottaa sitä, että ruudulle ängetään yhä enemmän tavaraa ja samalla tekstikoot käy yhä pienemmiksi.


Mitä ihmettä tekee älypuhelimella, joka on täysin käyttökelvoton sen takia, että ruudulla oleva teksti on liian pientä luettavaksi.
Nyt tietenkin joku sanoo "kyllä minä vaan näen lukea". Odottakaapas vaikka 10 vuotta siihen mennessö teidänkin näkönne on heikentynyt. Jokaisen ihmisen näkö heikkenee ennemmin tai myöhemmin. Joko jo nuorena jonkin sairauden vuokssi tai viimestään keski-iän alettua ja ikää kertyessä. Kyllä tekin vielä kiroatte nykykehityksen alimpaan helvettiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

3@
>Jo esim Samsung Galaxy S3:ssa ruudulla olevat tekstit on niin
>pientä ripellystä ettei teksteistä meinaa saada mitään selvää

Jos UIn teksti on liianpientä, niin kyse ei ole näytön tarkkuudesta, vaan UIn (valmistaja/os/devaaja) mokasta.

Selainkäytössä taasen moka sivun toteuttajan, mutta se ongelma jo ollut pitkään ja sen takia selaimissa on zoomaus mahdollisuus ja muita kenoja joilla voidaan ohittaa sivun tekijän määritykset.

Vastaa
Leksa_92
Leksa_92

6

@2, Jaahas. Pitihän se taas arvata, että kristillisen yhdistyksen porukka on taas täällä itkemässä kun joku sanoo jotain negatiivista Samsungin tuotteesta. Oletko itse käynyt kiinassa näkemässä tilanteen? Et varmaankaan..
Hyvä ja asiallinen kommenttihan tuo ZZboy:n kommentti oli!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.